fbpx

RETETE RECENTE

TRUFE DE CIOCOLATA

January 30, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

150 g ciocolata cu lapte
150 g ciocolata neagra
150 ml smantana pentru frisca
1 lingurita unt
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru topping:
50 g cacao
50 g nuca macinata
50 g migdale macinate

PREPARARE:

Punem smantana la fiert. In momentul in care ajunge in puctul de fierbere o luam de pe foc si o turnam peste ciocolata rasa sau rupta in bucati cat mai mici. Adaugam untul si esenta de vanilie, apoi amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca. Luam cu lingurita ciocolata si o modelam in maini sub forma de bilute, pe care le tavalim apoi prin toppingul pe care il dorim: cacao, nuca macinata sau migdale, fistic.

Putem sa le imbracam in ciocolata topita si obtinem bomboane delicioase!
Pofta buna!

Comentarii

  • Draga Diva,
    am descoperit blogul tau si sunt f incantata.Cate bunatati gasesc pe aici,si mai ales o reteta de trufe fara ou crud….f multumita.Felicitari pt toata munca de pusa,excelenta prezentare.

    • diva in bucatarie

      Iti multumesc, Anca!

  • Si cu dieta ce ma fac?! Dar parca tot nu pot refuza o bucatica… Si uite asa mai bai o tura de exercitii! Pup

    • diva in bucatarie

      Cum spunema, cu una de aici, una de dincolo, nu e foarte grav! Pup

  • Tare bune si frumoase!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca!

  • Sunt grozave !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *