RETETE RECENTE

LIME CHEESECAKE CU COCOS

ianuarie 12, 2012 | CATEGORIA

Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.

INGREDIENTE:

4 oua
250 g zahar
sucul de la 2 lime si de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lime
120 ml smantana
250 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
2 plicuri budinca de vanilie
250 g biscuiti digestivi
100 g unt – topit
1 lingurita praf de copt

Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g fulgi de cocos

PREPARARE:

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata, cu pereti detasabili. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.

Mixam bine ouale cu zahar, apoi adaugam sucul de lime, lamaie si smantana.

Incorporam pe rand budinca de vanilie, mascarpone, crema Philadelphia, praful de copt, coaja rasa de lime. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam crema peste biscuiti. Punem tava cu pereti detasabili intr-o alta tava in care turnam apa calda. Coacem cheesecakeul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 45 minute, pana crema se intareste.

Cand tortul se raceste turnam peste acesta o „glazura”, obtinuta astfel: punem ciocolata in frisca lichida, apoi o topim la baine-marie. In momentul in care aceasta s-a topit amestecam bine, lasam sa se raceasca cateva ore la rece, apoi o punem peste cheesecake. Tapetam cu nuca de cocos si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • O portie dubla si pentru mine! Se poate? Ca tare bine mai arata?

    • diva in bucatarie

      Raluca cu drag!

  • Mda, ce ti-am zis eu ieri?? Ca ne intampini cu ceva demential? Delicios !! Te pup

    • diva in bucatarie

      Anto, multumesc! Te pup

  • Mi-e dor de un cheesecake , nu am mai facut de mutl , asa ca ma serevsc de la tine . Pot?

    • diva in bucatarie

      Dorina, sigur ca poti…

  • Sunt curios de ce ai ales sa pui budinca de vanilie. Eu am facut o tarta cu lime fara prafuri 🙂

    • diva in bucatarie

      Bogdan, pur si simplu asa mi-a venit…

  • Cum l-am vazut am si stiut ca e ptr provocare,nu refuz nimic cu lime,superb!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina! Parca mi-ai citit retetele inainte sa scrii despre provocare…

  • Deliciu, mai ales cu lime..mmmm!!! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • TeoBucatar

    Excelent,numai ingrediente care-mi plac!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo, esti draguta!

  • delicos de gustos! pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alice! Te pup

  • Ador cocosul , deci nu refuz o felie !!! 😉

  • Ce bine arata! Imi plac tare mult ingredientele, deci este pe gustul meu! 🙂 Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona chiar a fost bun!

  • Mmm, ce frumos arata si cred ca e tare bun!!!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta, a fost tare bun! Pup!

  • Mai este si pentru mine?
    As gusta si eu putin. Deh,asa zic eu, as gusta putin mai mult :))

    • diva in bucatarie

      Natalia, virtual mai este!!!

  • minunat, ca intotdeauna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika!

  • zilahi adela

    O portie pentru mine , daca a mai ramas :)! Cred ca nu :(, la ce bine arata si ce ingrediente bune are, este chiar imposibil. Pupicei!

    • diva in bucatarie

      Adela, te servesc virtual, chiar cu feliuta din poza…Pup

  • Claudia

    trebuie sa fie tare bun, o sa incerc si eu…

    • diva in bucatarie

      Claudia, o sa iti placa…

  • mihaela

    in loc de branza crema philadelphia se poate folosi branza de vaci?

    • divainbucatarie

      Poti folosi, dar gustul si textura nu va fi la fel. Iti recomand sa incerci cu aceasta crema de branza sau ricotta.

  • Cristina

    Buna! Daca as vrea sa înlocuiesc sucul de lamaie +limeta cu apa/lapte de cocos, cam cat ar trebui sa folosesc? Mulțumesc mult! Pare demențiala.. am sa o fac, însă ador cocosul și nu ma prea împac cu lămâia. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *