Lime cheesecake cu cocos
Lime cheesecake cu cocos. Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.

Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.
INGREDIENTE:
4 oua
250 g zahar
sucul de la 2 lime si de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lime
120 ml smantana
250 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
2 plicuri budinca de vanilie
250 g biscuiti digestivi
100 g unt – topit
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g fulgi de cocos
PREPARARE:
Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata, cu pereti detasabili. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ouale cu zahar, apoi adaugam sucul de lime, lamaie si smantana.
Incorporam pe rand budinca de vanilie, mascarpone, crema Philadelphia, praful de copt, coaja rasa de lime. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam crema peste biscuiti. Punem tava cu pereti detasabili intr-o alta tava in care turnam apa calda. Coacem cheesecakeul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 45 minute, pana crema se intareste.
Cand tortul se raceste turnam peste acesta o „glazura”, obtinuta astfel: punem ciocolata in frisca lichida, apoi o topim la baine-marie. In momentul in care aceasta s-a topit amestecam bine, lasam sa se raceasca cateva ore la rece, apoi o punem peste cheesecake. Tapetam cu nuca de cocos si servim.
Pofta buna!
O portie dubla si pentru mine! Se poate? Ca tare bine mai arata?
Raluca cu drag!
Mda, ce ti-am zis eu ieri?? Ca ne intampini cu ceva demential? Delicios !! Te pup
Anto, multumesc! Te pup
Mi-e dor de un cheesecake , nu am mai facut de mutl , asa ca ma serevsc de la tine . Pot?
Dorina, sigur ca poti…
Sunt curios de ce ai ales sa pui budinca de vanilie. Eu am facut o tarta cu lime fara prafuri 🙂
Bogdan, pur si simplu asa mi-a venit…
Cum l-am vazut am si stiut ca e ptr provocare,nu refuz nimic cu lime,superb!
Multumesc Adina! Parca mi-ai citit retetele inainte sa scrii despre provocare…
Stii ca m-a dus direct cu gandul la Key lime pie?
Deliciu, mai ales cu lime..mmmm!!! Pup!
Multumesc Dana!
Excelent,numai ingrediente care-mi plac!
Multumesc Teo, esti draguta!
delicos de gustos! pupici
Multumesc Alice! Te pup
Ador cocosul , deci nu refuz o felie !!! 😉
Adina cu drag!
Ce bine arata! Imi plac tare mult ingredientele, deci este pe gustul meu! 🙂 Pupici
Simona chiar a fost bun!
Mmm, ce frumos arata si cred ca e tare bun!!!Pup!
Multumesc Licuta, a fost tare bun! Pup!
Mai este si pentru mine?
As gusta si eu putin. Deh,asa zic eu, as gusta putin mai mult :))
Natalia, virtual mai este!!!
minunat, ca intotdeauna!
Multumesc Alinutzika!
O portie pentru mine , daca a mai ramas :)! Cred ca nu :(, la ce bine arata si ce ingrediente bune are, este chiar imposibil. Pupicei!
Adela, te servesc virtual, chiar cu feliuta din poza…Pup
trebuie sa fie tare bun, o sa incerc si eu…
Claudia, o sa iti placa…
in loc de branza crema philadelphia se poate folosi branza de vaci?
Poti folosi, dar gustul si textura nu va fi la fel. Iti recomand sa incerci cu aceasta crema de branza sau ricotta.
Buna! Daca as vrea sa înlocuiesc sucul de lamaie +limeta cu apa/lapte de cocos, cam cat ar trebui sa folosesc? Mulțumesc mult! Pare demențiala.. am sa o fac, însă ador cocosul și nu ma prea împac cu lămâia. 🙂
aceeasi cantitate. Limeta are un alt gust decat lamaia galbena. Merita sa incerci.