Tort de bezea cu ciocolata
Tort de bezea cu ciocolata.
INGREDIENTE:
6 albusuri
270 g zahar
1/2 lingurita amidon
1/4 lingurita otet
1/2 lingurita esenta de cafea
1 lingura cacao
30 g ciocolata topita
400 ml frisca
50 g ciocolata tocata pentru decor
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Facem proba luand intre degete putina spuma si frecam degetele. Adaugam amidonul, otetul si esenta de cafea, in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuam sa mixam. Ne inarmam cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune. Cand zaharul este topit, adaugam ciocolata topita si cacao, mai mixam cateva minute, apoi turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probam daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o batem cu un deget. Inchidem focul si o lasam in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar putem sa o lasam toata noaptea la racit in cuptor. Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute!
O acoperim cu frisca, presaram ciocolata tocata si servim.
Pofta buna!
Minunat arata!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Multumesc Flory! Sarbatori fericite si tie!
Superb ,ca de obicei!
Craciun fericit alaturi de cei dragi tie!
Multumesc mult Adina! Craciun fericit iti doresc!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Multumesc Maria, iti doresc si tie sa ai sarbatori fericite!
Craciun fericit alaturi de toti cei dragi tie.
Multumesc la fel Mihaela!
Fie ca lumina sfanta a mesei de Craciun sa va incalzeasca sufletul si sa va umple casa de bucuria Nasterii Domnului. Sarbatorile de iarna sa va aduca toate cele bune, impreuna cu urarile noastre de bine. CRACIUN FERICIT!!!!!
Draguta mea Danuta, Iti intorc urarile si te imbratisez cu drag!
Craciun fericit alaturi de cei dragi! Te pup!
Sarbatori fericite, Adela! Te pup
La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!
Multumesc pentru urari Sara&Miki!
Nu mi-a iesit, nu inteleg ce s-a intamplat?!!Cand am pus ciocolata topita si cacao s-a taiat, n-am mai ales nimic din ea, desi pana atunci bezeaua era perfecta.Ce am facut gresit?Pt ca trebuie sa-mi iasa si ma gandesc ca am facut eu ceva gresit…nu stiu…
Ciocolata era prea calda! Din acest motiv s-a taiat…
Da, este posibil.Eu am lasat-o la racit, dar nu suficient se pare.Multumesc!
Buna! Felicitari! Sunt delicioase retetele tale! Pavlova mi-a iesit tot timpul perfect, insa la reteta de aici bezeaua s-a lasat brusc atunci cand am pus lingura de cacao. Nu este foarte moale dar nici ca bezeaua de la pavlova. Este normal sau am gresit eu cu ceva? Mentionez ca intai am pus lingura de cacao apoi ciocolata, dar dupa cacao se lasase deja. Multumesc anticipat!!
nu imi dau seama de ce… nu ar trebui
Dezamagita total.Este Prima prajitura/tort de pe acest site si ultima….am racit ciocolata de era aproape solida si tot s a taiat….este prima oara in ultimii 15 ani din viata cand nu imi iese o prajitura.. Reteta este clar gresita!😱😔mai era si ptr Revelion!!!