fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI SPIRALATI

December 11, 2011 | CATEGORIA

Reteta celor mai buni biscuiti cu unt spiralati va asteapta mai jos. Pe cat de simplu se fac, pe atat de deliciosi sunt.

Sunt biscuiti fragezi, in doua culori, ce pot fi pregatiti oricand aveti pofta de ceva dulce. Copiii ii vor adora.

Biscuitii cu unt spiralati cu cacao se obtin prin imartirea aluatului in doua, colorarea unei parti, apoi se intind cele doua bucati de aluat si se suprapun. Prin rulare se obtin acest design frumos de spirala.

Reteta de biscuiti fragezi spiralati pleaca de la clasica reteta de biscuiti sau fursecuri fragede 1-2-3, in care o parte este zaharul, doua parti unt si 3 parti faina. Nu ai cum sa nu tii minte aceasta reteta. Pentru ca am folosit pudra neagra de cacao am pus ceva mai mult zahar. Am adaugat arome perfecte sezonului rece, dar puteti renunta la acestea.

Folositi doar unt gras pentru retete de biscuiti sau deserturi in general. Doar acesta va da gust bun. Nu veti intalni un cofetar /patiser care sa va recomande unt cu 60% grasime sau margarina. Exista exceptii medicale (socrul meu de exemplu face dializa si are voie sa consume doar margarina), dar acestea sunt cazuri particulare si nu trebuie sa o consumati pentru ca nu este sanatoasa.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti spiralati:

INGREDIENTE:

200 g unt gras 80%
150 g zahar pudra
1 ou mediu
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
300 g faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao neagra

PREPARARE:

Am scos untul din frigider cu o ora inainte sa prepar biscuitii. L-am mixat cu zaharul pana a devenit ca o spuma iar zaharul s-a topit.  Am adaugat esenta de vanilie, am incorporat oul si coaja rasa de lamaie si portocala, mixand pana s-a omogenizat compozitia.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat.

Aluatul l-am impartit in doua parti egale – am folosit cantarul pentru a fi sigura ca fac impartirea corecta. Intr-una din jumatati am incorporat pudra de cacao. Am framantat aluatul cu cacao pana s-a omogenizat. Am uns cu putin ulei blatul de lucru, apoi am intins cele doua bucati de aluat in dreptunghiuri cu o grosime de 1-2mm.
Am suprapus cele 2 bucati de aluat si am rulat. Eu am intins blaturile pe foaie de copt, pentru a rula mai usor.

Am pus rulada pentru 45 de minute la frigider, apoi am taiat-o taia felii de 5-7 mm grosime. Feliile le-am pus direct in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt biscuitii 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cand s-au copt i-am pus pe un grilaj si i-am lasat sa se coaca.
Pofta buna!

Iata si biscuitii realizati de Vutcărău Maria-Diana

biscuiti-spiralati-vutcarau-maria-diana

 

 

Comentarii

  • minunati acesti biscuiti, i-am facut si eu, sunt deliciosi, te pup :*

  • Tu imi dai de lucru:)) Eu fac mai mult fursecuri la sarbatori,multumesc pentru idei.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana! Te pup

  • diva in bucatarie

    Adina, stai ca nu am terminat inca… mai am si miercuri ceva bun!

  • Sunt deliciosi si frumosi. I-am facut si eu de cateve ori.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Raluca!

  • Eu de obicei fac turtă dulce și cookies de sărbători, dar acum m-ai convins să fac și melcii ăștia 🙂 Foarte fain arată, săru’mâna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andi!

  • Mirabela

    foarte frumosi, felicitari !!!
    as dori sa-i incerc si as vrea sa stiu daca as putea inlocui margarina cu unt si sa renunt la coaja de lamaie si portocala?
    multumesc frumos !

    • diva in bucatarie

      Sigur ca se poate cu unt! De cele mai multe ori fac cu unt, dar aici am trecut reteta pe care o facea pe vremuri mama mea, acum nu mai are rabdare sa faca biscuiti. Poti inlocui cu 1/2 lingurita aroma de portocale de la Dr Oetker si un plic de zahar vanilat. Sau pui esenta de vanilie, de rom, ce iti place tie.

  • Ana

    superbi! cred ca voi face si eu,dar inlocui zaharul cu indulcitor 🙂 Duminica placuta!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ana! Duminica frumoasa si tie!

  • Yamy.,.ce bestial arata!!!

  • Ce frumosi sunt. Am facut si eu odata si chiar uitasem de ei. Pupici!

  • tare aratosi biscuitii astia,tre sa-i incerc!

  • Ce frumosi sunt.. Cred ca sunt si foarte gustosi. Pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Bianca!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ancuta! Te pup

  • diva in bucatarie

    Teo sunt chiar deliciosi, merita sa incerci reteta!

  • diva in bucatarie

    Multumesc simona, sunt gustosi! Te pup

  • Super poze ! In curand ii voi incerca si eu !

  • diva in bucatarie

    Multumesc Mirela!

  • Arata super bine si sunt tare deliciosi!!!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • Sunt asa de drãgãlase cã îmi amintesc de bombonele pe bãt! mã servesc si eu:)

    • diva in bucatarie

      Ramona, cu placere!

  • Arata tare frumos , ma tentau de mult , vad ca nu necesita multe ingredeinte si nici nu e complicat sa-i faci . O sa incerc si eu .

  • tare frumosi! Sunt pe lista mea de Craciun.

  • M Casandra

    Ai uitat sa scrii cd incorporezi zaharul. PP ca in prima faza cu margarina si ouale. Anyway, arata minunat. Eu i-am facut odata, (avand reteta din alta parte) dar nu i-am dat la rece inainte de a-i taia. Deja am facut patru retete sugerate de tine . Tare mult imi place blog-ul tau.

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru atentionare. Corectez imediat. Iti multumesc pentru aprecieri.

  • Cum de am ratat eu biscuiteii astia minunati ?

    • diva in bucatarie

      Nici eu nu stiu… te pup Adina!

  • M Casandra

    Ms mult de tot. Esti tare dragutza.

    • diva in bucatarie

      Si eu iti multumesc Casandra…

  • Miha

    Chiar acum ma pun sa i fac
    Buuuuuuuuni

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *