Biscuiti spiralati

11 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Biscuiti spiralati. Reteta celor mai buni biscuiti cu unt spiralati va asteapta mai jos. Pe cat de simplu se fac, pe atat de deliciosi sunt.

Reteta celor mai buni biscuiti cu unt spiralati va asteapta mai jos. Pe cat de simplu se fac, pe atat de deliciosi sunt.

Sunt biscuiti fragezi, in doua culori, ce pot fi pregatiti oricand aveti pofta de ceva dulce. Copiii ii vor adora.

Biscuitii cu unt spiralaticu cacao se obtin prin imartirea aluatului in doua, colorarea unei parti, apoi se intind cele doua bucati de aluat si se suprapun. Prin rulare se obtin acest design frumos de spirala.

Reteta de biscuiti fragezi spiralati pleaca de la clasica reteta de biscuiti sau fursecuri fragede 1-2-3, in care o parte este zaharul, doua parti unt si 3 parti faina. Nu ai cum sa nu tii minte aceasta reteta. Pentru ca am folosit pudra neagra de cacao am pus ceva mai mult zahar. Am adaugat arome perfecte sezonului rece, dar puteti renunta la acestea.

Folositi doar unt gras pentru retete de biscuiti sau deserturi in general. Doar acesta va da gust bun. Nu veti intalni un cofetar /patiser care sa va recomande unt cu 60% grasime sau margarina. Exista exceptii medicale (socrul meu de exemplu face dializa si are voie sa consume doar margarina), dar acestea sunt cazuri particulare si nu trebuie sa o consumati pentru ca nu este sanatoasa.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti spiralati:

INGREDIENTE:

200 g unt gras 80%
150 g zahar pudra
1 ou mediu
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
300 g faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao neagra

PREPARARE:

Am scos untul din frigider cu o ora inainte sa prepar biscuitii. L-am mixat cu zaharul pana a devenit ca o spuma iar zaharul s-a topit.  Am adaugat esenta de vanilie, am incorporat oul si coaja rasa de lamaie si portocala, mixand pana s-a omogenizat compozitia.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat.

Aluatul l-am impartit in doua parti egale – am folosit cantarul pentru a fi sigura ca fac impartirea corecta. Intr-una din jumatati am incorporat pudra de cacao. Am framantat aluatul cu cacao pana s-a omogenizat. Am uns cu putin ulei blatul de lucru, apoi am intins cele doua bucati de aluat in dreptunghiuri cu o grosime de 1-2mm.
Am suprapus cele 2 bucati de aluat si am rulat. Eu am intins blaturile pe foaie de copt, pentru a rula mai usor.

Am pus rulada pentru 45 de minute la frigider, apoi am taiat-o taia felii de 5-7 mm grosime. Feliile le-am pus direct in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt biscuitii 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cand s-au copt i-am pus pe un grilaj si i-am lasat sa se coaca.
Pofta buna!

Iata si biscuitii realizati de Vutcărău Maria-Diana

biscuiti-spiralati-vutcarau-maria-diana

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. foarte frumosi, felicitari !!!
    as dori sa-i incerc si as vrea sa stiu daca as putea inlocui margarina cu unt si sa renunt la coaja de lamaie si portocala?
    multumesc frumos !

    1. Sigur ca se poate cu unt! De cele mai multe ori fac cu unt, dar aici am trecut reteta pe care o facea pe vremuri mama mea, acum nu mai are rabdare sa faca biscuiti. Poti inlocui cu 1/2 lingurita aroma de portocale de la Dr Oetker si un plic de zahar vanilat. Sau pui esenta de vanilie, de rom, ce iti place tie.

  2. Ai uitat sa scrii cd incorporezi zaharul. PP ca in prima faza cu margarina si ouale. Anyway, arata minunat. Eu i-am facut odata, (avand reteta din alta parte) dar nu i-am dat la rece inainte de a-i taia. Deja am facut patru retete sugerate de tine . Tare mult imi place blog-ul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *