fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE OASE AFUMATE (GARF)

November 21, 2011 | CATEGORIA

 

Ciorba din oase de porc afumate cu legume este gustoasa si se face usor.

Daca nu stiti ce fel de ciorba sa mai gatiti va las aici reteta mea de ciorba cu oase garf afumate, plina de arome, care te imbie sa o savurezi.

INGREDIENTE:

700-800 oase garf cu carne pe ele
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
1 ardei kapia
2 cartofi de marime medie
200 ml zeama de varza
100 ml suc de rosii
cateva fire de tarhon
2-3 frunze de leusetean
1/2 legatura de patrunjel
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi
smantana – pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput am calit oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le-am sotat pana cand s-au inmuiat legumele. Am amestecat destul de des in oala.

Am turnat peste oasele calite cu ceapa si morcovi 2.5 l apa si am lasat sa fiarba. Am luat spuma formata de cate ori a fost nevoie. Peste 15 minute am adaugat restul legumelor tocate in cuburi, cu exceptia cartofilor, usturoiul si 1 lingurita boabe de piper.

Cand legumele si carnea de pe os au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Am lasat sa fiarba 5 minute, apoi am adaugat si cartofii taiati cuburi mai mici, tarhonul si leusteanul. Puteti pune doar una din verdeturi, in functie de gust.

Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustati pentru a verifica daca este nevoie sa mai adaugati sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, am luat oala de pe foc.

Puteti scoate carnea de pe oase inainte sa o puneti in farfurie, pentru ca exista persoane care nu apreciaza aspectul oaselor.

Am impartit ciorba de oase de porc afumate in farfurii si fiecare dintre noi a adaugat smantana dupa gust.

Este atat de buna!

Pofta buna!

Comentarii

  • Mmmm… DELICIOASA! Ne place foarteee tare aceasta ciorbita, si chiar n`am mai facut de mult. Pupici

  • Criss

    Foarte buna. Imi plac afumaturile. 🙂

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Criss!

  • gustul de afumat e f bun in orice mncare…

  • DiaMar bucataria galbena

    O bunatate ciorba ta.O zi buna iti doresc.

  • zilahi adela

    Foarte buna si eu pregatesc astfel de ciorbica, noi consumam foarte multe ciorbe sau supe! Pup!

  • vai cat e de buna !!!!! … eu tocmai ce am trimis la afumat niste muschiulet de porc 😉 ….

  • Foarte buna! Imi place foarte mul combinatia de afumat si tarhon!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Raluca!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Mihaela!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adela! Dupa cum observi si la noi variatia de supe-ciorbe este f mare!

  • Ne place mult ciorbita ta cu afumãturã!musai cu ardei iute

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ramona!

  • Arata foarte bine si e si foarte gustoasa. E potrivita pentru perioada friguroasa. O sa fac si eu ca tare mi-ai facut pofta. Bravo pentru retete si poze.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Madalina!

  • O Daaa,asta DA ciorba pentru vremea asta !!!!!

    • divainbucatarie

      Daaa

  • Viorica Moise

    da, cu adevárat, este o ciorbá pe cinste,minunatá.!!!

  • Romeo

    Acum incerc reteta aceasta si sint curios cum o sa imi iasa ciorbita. Daca iasa bine promit sa va spun …by by

  • ion

    am luat oase garf, iar azi vom face o ciorbita. am cautat pe net si am vazut aceasta reteta. foto arata perfect. a mai facut cineva ciorba dupa reteta prezentata? e gustoasa? vad ca sunt multe aprecieri dupa prezentarea retetei, par mai degraba ca o reamintire sa faca o ciorba de oase sau… vai ce buna e dupa foto. eu am mare incredere. revin dupa ce o fac. ar fi a 2- a ciorba pe care o fac pana acum dupa ce acum vreo 10 ani am facut o ciorba de sfecla dupa o reteta. am acrit-o de n-a mancat-o nimeni, nici macar eu… poate sunt mai valabil now. multumesc pt reteta

  • Titi

    Acum am terminat-o. E delicioasa.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *