FASOLE BATUTA

November 9, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g fasole
1 morcov
3 cepe de marime medie
3-4 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare
3 linguri suc de rosii

PREPARARE:

Spalam fasolea in mai multe ape pentru a elimina impuritatile si o lasam peste noapte la muiat.

Fierbem fasolea in apa fara sare, avand grija sa schimbam apa de mai multe ori. La ultima apa de fiert putem adauga sare, un morcov si o ceapa.

Dupa ce a fiert o scurgem, o dam prin masina de tocat de 2 ori, pentru a obtine o pasta fina. Usturoiul curatat si pisat il punem peste aceasta pasta. Adaugam sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. Ceapa curatata si taiata pestisori o calim in putin ulei, apoi adaugam suc de rosii sau bulion. Putem cali ceapa in ulei cu putin zahar, pana se caramelizeaza, apoi adaugam doar 1 lingurita suc de rosii. Eu am folosit ambele variantele in poza…

Punem fasolea intr-un vas pentru a servi. Ceapa calita cu suc de rosii (sau cea caramelizata) o punem peste fasole, impreuna cu uleiul in care am calit-o si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • O am si eu in plan,delicioasa!Pupici!

  • diva in bucatarie

    Flory si mi eimi era pofta de mult timp…

  • Eu am facut ieri ciorba de fasole, dar tot poftesc la fasolica batuta…mmmm…deja mi-e foame:)

    • diva in bucatarie

      Am facut si eu ciorba de fasole, o pastrez pentru saptamana viitoare! Te pup Dana!

  • Mi-e si rusine sa spun de cand nu am mai papat !!!!

    • diva in bucatarie

      Adina eu nu mancasem din martie-aprilie…

  • yummy..super prezentarea

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alice!

  • DiaMar-bacataria galbena

    O mancare pe care o servesc mereu cu placere.O zi minunata sa ai.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Dskm

    Buna , pe la noi se mai pune si o lingura doua de otet , ii da un gust mai placut , incearca si asa 🙂 Ceapa calita noi o facem de obicei asa : taiem slanina cubulete mici si ii prajim, gand slanina sa facut jumari atunci punem ceapa tocata marunt o calim pana devine un pic aurie , cand si ceapa sa calit sa prajit atunci punem boia de ardei si asta punem peste fasole batuta 🙂 doar o idee 🙂

    Felicitari pentru blog , de multe ori ma intorc de cand am dat peste el

    Pupici

    • diva in bucatarie

      Momentan aceasta reteta intra in categoria retetelor de post, dar voi incerca cu siguranta sa prajesc si slaninuta! Nu are cum sa fie rau, imi place mult slanina! Trebuie sa fie foarte bun!!!

  • Sa nu ajunga barbatu-meu pe aici ca mi-am facut de lucru!Frumos prezentat!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Teo, pe al meu abia acum l-am convins sa guste – adica dupa 14 ani!!! Si i-a placut!

  • Foarte buna! Iar prezenatrea este minunata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca!

  • Mmmm.. frumoasa prezentare, gustos preparat! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!

  • Iui.. da ce foame m-a apucat…as gusta niste ceapa dinaia prajita…un carnat afumat si niste varza murata!!! Vai ca plec de aici ca mi-e- rau:)
    Pup

    • diva in bucatarie

      Bianca hai la o portie… Pup

  • Mammaaamia, cît de bine poate sa arate! Si ce frumos ai decorat-o!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • foarte buna, imi place mult cum ai prezentat reteta :*

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andreea!

  • Jaggi Ileana

    La noi, in Ardealul austro-ungar “fasolea frecata”asa o numeam ,se prepara simplu fara morcovi si suc de rosii !! tehnologia de fierbere este identica cu cea prezentata doar ca se adauga usturoiul in functie de gustul fiecaruia !!! In final se”bate”(fasolea fiarta ) pana se face un piureu iar separat se caleste ceapa in ulei pana devine auriu-bruna care apoi v-a orna farfuria cu fasole la suprafata !! O asortam cu salata de varza acra !(taietei de varza acra taiati extrem de fin ,piper si ulei)…………simplu si bun !!!!!!!!!!!

    • diva in bucatarie

      In zona de sud a tarii se foloseste sucul de rosii, bulionul, mai mult decat in Ardeal – eu aici am crescut asa ca obiceiurile mi-au intrat in sange. Ideea cu varza acra langa fasole o voi folosi cu siguranta.

  • Reteta este binevenita 🙂 ! Tocmai ce am pus fasolea in apa! Nu m-am decis inca daca sa pun sucul de rosii separat sau sa pun sosul de rosii direct in fasole 🙂 !
    Muraturile sunt de baza, oricum.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *