Fasole batuta

9 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Fasole batuta. Spalam fasolea in mai multe ape pentru a elimina impuritatile si o lasam peste noapte la muiat.

INGREDIENTE:

500 g fasole
1 morcov
3 cepe de marime medie
3-4 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare
3 linguri suc de rosii

PREPARARE:

Spalam fasolea in mai multe ape pentru a elimina impuritatile si o lasam peste noapte la muiat.

Fierbem fasolea in apa fara sare, avand grija sa schimbam apa de mai multe ori. La ultima apa de fiert putem adauga sare, un morcov si o ceapa.

Dupa ce a fiert o scurgem, o dam prin masina de tocat de 2 ori, pentru a obtine o pasta fina. Usturoiul curatat si pisat il punem peste aceasta pasta. Adaugam sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. Ceapa curatata si taiata pestisori o calim in putin ulei, apoi adaugam suc de rosii sau bulion. Putem cali ceapa in ulei cu putin zahar, pana se caramelizeaza, apoi adaugam doar 1 lingurita suc de rosii. Eu am folosit ambele variantele in poza…

Punem fasolea intr-un vas pentru a servi. Ceapa calita cu suc de rosii (sau cea caramelizata) o punem peste fasole, impreuna cu uleiul in care am calit-o si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna , pe la noi se mai pune si o lingura doua de otet , ii da un gust mai placut , incearca si asa 🙂 Ceapa calita noi o facem de obicei asa : taiem slanina cubulete mici si ii prajim, gand slanina sa facut jumari atunci punem ceapa tocata marunt o calim pana devine un pic aurie , cand si ceapa sa calit sa prajit atunci punem boia de ardei si asta punem peste fasole batuta 🙂 doar o idee 🙂

    Felicitari pentru blog , de multe ori ma intorc de cand am dat peste el

    Pupici

    1. Momentan aceasta reteta intra in categoria retetelor de post, dar voi incerca cu siguranta sa prajesc si slaninuta! Nu are cum sa fie rau, imi place mult slanina! Trebuie sa fie foarte bun!!!

  2. La noi, in Ardealul austro-ungar „fasolea frecata”asa o numeam ,se prepara simplu fara morcovi si suc de rosii !! tehnologia de fierbere este identica cu cea prezentata doar ca se adauga usturoiul in functie de gustul fiecaruia !!! In final se”bate”(fasolea fiarta ) pana se face un piureu iar separat se caleste ceapa in ulei pana devine auriu-bruna care apoi v-a orna farfuria cu fasole la suprafata !! O asortam cu salata de varza acra !(taietei de varza acra taiati extrem de fin ,piper si ulei)…………simplu si bun !!!!!!!!!!!

    1. In zona de sud a tarii se foloseste sucul de rosii, bulionul, mai mult decat in Ardeal – eu aici am crescut asa ca obiceiurile mi-au intrat in sange. Ideea cu varza acra langa fasole o voi folosi cu siguranta.

  3. Reteta este binevenita 🙂 ! Tocmai ce am pus fasolea in apa! Nu m-am decis inca daca sa pun sucul de rosii separat sau sa pun sosul de rosii direct in fasole 🙂 !
    Muraturile sunt de baza, oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *