PLACHIE DE PESTE

November 1, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g peste file
100 ml ulei
2 cepe mari
2 catei de usturoi
100 ml suc rosii
2 rosii coapte bine
1 morcov
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
1/4 lingurita boabe piper
sare.

PREPARARE:

Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.

Ceapa taiata solzisori o calim pana devine putin sticloasa, in uleiul in care am calit pestele. Adaugam morcovul ras si le calim impreuna putin, cam 2 minute, apoi punem rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, vinul si apa, usturoiul zdrobit, boabele de piper si dafinul.

Fierbem totul pret de cateva minute, cam 5 minute ar fi suficient, apoi punem pestele peste legume si dam totul la cuptor ( la 200°C) pentru 20-30 minute.

O servim calduta cu suc de lamaie.

Pofta buna!

Comentarii

  • OOO cat de bine arata si cat de buna e!Pupici!

  • Diseara am in program tot peste… nu stiu exact sub ce forma, dar suna foarte interesanta reteta ta! Si arata si foarte bine! Pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory! Te pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona! Te pup

  • De cand astept si eu un peste proaspat sa-mi fac damblaua … si uite ca nu mai vine :((… arata minunat ec ai gatit tu aici !!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • Ne bucurã ochisorii! te pup:)

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ramona! Te pup

  • delicios!!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • Care va sa zica m-ai lovit fix in moalele capului !! sunt innebunita dupa peste.. iar dupa plachie ma topesc!! Eu o fac putin altfel.. dar imi place oricum in orice varianta! pupici

  • diva in bucatarie

    Antonina mai am o varianta! Sunt curioasa care iti va placea mai mult! Pup

  • Ce bine arata!!!Ce pofta mi-ai facut!Nu am mai mancat de mult plachie:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta, voi mai face inca o reteta de plachie, super delicioasa!!! Pup

  • Mmm,peste?Si eu am lipsit:)

  • diva in bucatarie

    Teo, mai fac pt tine…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *