Plachie de peste
Plachie de peste
INGREDIENTE:
500 g peste file
100 ml ulei
2 cepe mari
2 catei de usturoi
100 ml suc rosii
2 rosii coapte bine
1 morcov
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
1/4 lingurita boabe piper
sare.
PREPARARE:
Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.
Ceapa taiata solzisori o calim pana devine putin sticloasa, in uleiul in care am calit pestele. Adaugam morcovul ras si le calim impreuna putin, cam 2 minute, apoi punem rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, vinul si apa, usturoiul zdrobit, boabele de piper si dafinul.
Fierbem totul pret de cateva minute, cam 5 minute ar fi suficient, apoi punem pestele peste legume si dam totul la cuptor ( la 200°C) pentru 20-30 minute.
O servim calduta cu suc de lamaie.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
OOO cat de bine arata si cat de buna e!Pupici!
Diseara am in program tot peste… nu stiu exact sub ce forma, dar suna foarte interesanta reteta ta! Si arata si foarte bine! Pupici
Multumesc Flory! Te pup
Multumesc Simona! Te pup
De cand astept si eu un peste proaspat sa-mi fac damblaua … si uite ca nu mai vine :((… arata minunat ec ai gatit tu aici !!
Multumesc Adina!
Ne bucurã ochisorii! te pup:)
Multumesc Ramona! Te pup
delicios!!!
Multumesc Alinutzika!
Care va sa zica m-ai lovit fix in moalele capului !! sunt innebunita dupa peste.. iar dupa plachie ma topesc!! Eu o fac putin altfel.. dar imi place oricum in orice varianta! pupici
Antonina mai am o varianta! Sunt curioasa care iti va placea mai mult! Pup
Ce bine arata!!!Ce pofta mi-ai facut!Nu am mai mancat de mult plachie:)Pup!
Licuta, voi mai face inca o reteta de plachie, super delicioasa!!! Pup
Mmm,peste?Si eu am lipsit:)
Teo, mai fac pt tine…