Gogosari in otet umpluti cu struguri

25 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Gogosari in otet umpluti cu struguri.

INGREDIENTE GOGOSARI IN OTET UMPLUTI CU STRUGURI:

gogosari
struguri albi si negri/conopida
prune
pere
conopida
morcovi
otet
hrean
boabe de piper
miere de albine

zahar
cuisoare
1 baton scortisoara
frunze dafin
flori marar
sare

PREPARARE GOGOSARI IN OTET UMPLUTI CU STRUGURI:

Spalam gogogsarii, ii curatam de cotoare si ii umplem cu struguri albi si negri (sau conopida). Ii punem borcane, avand grija sa punem intre ei prune intregi si tari, jumatati de pere tari sau mere, gutui, felii de hrean, iar peste gogosari punem flori uscate de marar si bucatele de hrean.

Intr-o oala punem la fiert 2 l apa, 1 l otet, 200 g miere, 100 g zahar, cuisoare, scortisoara, dafin, piper, 2 linguri sare grunjoasa. Turnam otetul fierbinte peste gogosari, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Punem apoi borcanele in camara. Dupa 4-5 sapatamani putem sa-i servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Ba are, doar ca se pare ca am uitat sa mentionez, mi se parea de la sine inteles.
      Va multumesc pentru atentionare.
      Poate mai sunt persoane care sunt incepatoare in ale „conservarii” si nu stiu ca este obligatoriu sa punem sare in otet la fiert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *