RETETE RECENTE

BISCUITI CU GEM DE CAISE

august 19, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

250 g faina
110 g zahar pudra
2-3 linguri zahar pentru pudrat
100 g unt
1 ou
1 lingura lapte
1 -2 linguri gem de caise

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Facem o gaura in centrul aluatului. In aceasta turnam oul batut cu laptele.

Amestecam bine. Daca aluatul este prea uscat adaugam putin lapte, iar daca este prea umed şi lipicios, putina faina. Facem bilute din aluat. Le punem in tava. In mijlocul bilutelor facem o gaura mica, dar nu pana la fund. Punem in fiecare gaura gem de caise.

Coacem biscuitii timp de 10 minute la 200°C si inca 5 minute la 180°C. Cand ii scoatem din cuptor presaram zahar pudra. Ii lasam sa raceasca pe un grilaj apoi servim.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *