Pulpe de pui cu ardei
Pulpe de pui cu ardei. Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin.

INGREDIENTE:
2 pulpe pui
1 ardei verde
1 ardei kapia
1 ardei galben
1 ceapa
2 catei usturoi
5-6 linguri ulei masline
1 ceasca vin alb
cateva fire de cimbrisor
1/2 lingurita zitronenpfeffer
2 lingurite suc lamaie
sare
PREPARARE:
Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin.
Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si vinul, in vas. Cateii de usturoi ii taiem in jumatate si ii punem langa pui. Presaram cimbrisorul, acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor, la 200°C pentru 30 minute.
Dupa acest interval luam folia, iar ardeii si ceapa ii impingem in lichid pentru a nu se arde. Punem 1 lingurita suc lamaie peste fiecare pulpa, apoi le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.
Le servim calde cu cartofi, orez sau cus-cus.
Pofta buna va doresc!
Cred ca e foarte gustos si sa nu mai spun ca arata foarte bine. Nu bagi reteta la consursul „Dulce Romanie”? Pupici
Nu pe aceasta! Una simpla si comuna… O fac saptamana viitoare! Pupici
Simplu si foarte bun!Pupici!
Multumesc Flory!
Simplu si foarte apetisant, frumoasa prezentare! pupicei!
Multumesc Adela! Pupici
Arata super delicios!!! Pupici!
Multumesc Licuta! Pupici
Abia astept sa vad ce preparat faci ptr concurs! 🙂
Ma gandesc la o saramura de pui cu mamaliga si usturoi!