Cartofi gratinati cu verdeturi
Cartofi gratinati cu verdeturi
Cartofi gratinati cu verdeturi
Imi plac cartofii gratinati. Daca le pun si niste verdeturi pentru mine devin deosebiti. Trebuie sa incercati sa imi spuneti daca va plac…
Ingrediente:
1 kg cartofi
200 ml smantana – pentru gatit
200 ml lapte
3 oua
cateva fire patrunjel
1 crenguta rozmarin
2 frunze mici busuioc
1 felie sunca taiata cubulete
300 g cascaval ras
sare
piper
unt – pentru uns forma de copt
i praf nucsoara
Mod de preparare cartofi gratinati cu verdeturi:
Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.
Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.
Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.
Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.
Pofta buna va doresc!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Excelenti cu atatea arome.Pupici!
O reteta excelenta, foarte aromati acesti cartofi!
Multumesc Flory!
Multumesc Adela!
excelent cu busuioc si rozmarin…m-am prins si eu ca am rozmarin proaspat,pana acuma tot am crezut ca e cimbru,cum s-a marit i s-a schimbat forma:))
Draga mea, eu am luat din Carrefour un ghiveci mic de rozmarin. In timp a crescut cat un copacel!
interesanta reteta.arata foarte bine cartofii astfel preparati.
Cred ca sunt extrem de buni, la cat de bine sunt pregatiti. Trebuie sa incerc si eu musai.
O zi racoroasa iti doresc :).
Multumesc Raluca! O zi frumoasa si tie!
Multe arome!Delicios:)
Multumesc Teo!
Ce bunatate, imi plac tare mult cartofii gratinati!
Multumesc Claudia!
Multumesc Sarah!