fbpx

RETETE RECENTE

GEM DE CAISE CU GHIMBIR

July 25, 2011 | CATEGORIA

Gemul de caise cu ghimbir este aromat si gustos. Cu siguranta o sa placa gustul dulce acrisor, dar mai ales aroma si parfumul acestui gem.

INGREDIENTE:

1 kg caise
0.500 g zahar
100 ml apa
1 lingurita ghimbir ras
sucul de la 1/2 lamaie mare

PREPARARE:

Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.

Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam compozitia cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.

Vom fierbe gemul in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc si il punem in borcanele sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C.

Simplu si bun!

Pofta buna!

Comentarii

  • Ar trebuie sa il incerc si eu,arata super si cred ca aroma e nemaipomenita !

  • diva in bucatarie

    Aroma este cu siguranta minunata!

  • Si asa sunt aromate dar cu ghimbir!

  • Claudia

    Ador gemul de caise! imi place ca nu ai pus mult zahar

  • diva in bucatarie

    Multumesc Teo!

  • diva in bucatarie

    Claudia, eu pun in general zahar 1/2 din cantitatea de fructe, dar pt acest gem e suficient mai putin zahar…

  • Cam cate borcane ies dintr-un kg de fructe?

    Vreau sa fac toate retetele tale cu caise, si sa stiu cat mai intind 😀

    • diva in bucatarie

      Cred ca ies 2 ca cel din poza si unul mai mic.

  • Sims

    Ieri am facut gem dupa reteta, mi-a iesit foarte gustos! Din 2 kg de caise (cu samburi cu tot), am umplut 5 borcane de 350 grame (aproximativ, pentru ca nu sunt toate la fel). Mi-a placut reteta si am ales-o pentru ideea cu ghimbir si pentru ca are putin zahar.

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Ma bucur tare ca va place!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *