Paine cu branza feta

6 iulie 2011Diva in Bucatarie

Paine cu branza feta. Paine cu branza feta. reteta Paine cu branza feta. Paine cu branza feta reteta. reteta de Paine cu feta. Paine cu feta diva in bucatarie

INGREDIENTE:

750 g faina + 100 g pt masa de lucru
20 g drojdie proaspata
300 ml lapte cald
3 oua + 1 galbenus pentru uns
2 linguri de ulei masline
160 g branza feta rasa
1 lingura miere
2 lingurite sare
2 linguri ulei masline pentru uns

PREPARARE:

Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald. Incorporam ouale batute, sarea, uleiul de masline, iar la sfarsit branza rasa.

Framantam aluatul timp de 5-10 minute, pana devine moale si elastic, dar se si desprinde de pe peretii vasului. Il punem intr-un castron si il lasam sa creasca timp de 45-60 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul a crescut suficient de mult, il impartim in 2 parti. Modelam pe masa de lucru tapetata cu faina o coronita pe care o vom decora cu cateva impletituri de aluat. In mijlocul cornitei punem aluat ca o bila. Ungem totul cu un galbenus batut cu 2-3 linguri de lapte. Puteti presara seminte de susan sau de mac. Painea o punem pe hartie de copt si o lasam sa creasca inca 20 minute.

O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline.
Lasam painea sa se raceasca pe un grilaj, apoi o acoperim cu un prosop.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *