Prajitura Noire
Prajitura Noire. Prajitura Noire. Prajitura Noire diva in bucatarie. reteta Prajitura Noire. Prajitura Noire reteta. cum faci Prajitura Noire cu biscuiti

Prajitura Noire
Am vazut aceasta prajitura la Licuta Marin si de atunci mi-am dorit sa o fac. Pentru o cioco-dependenta ca mine, prajitura a devenit un fel de obsesie…
INGREDIENTE:
150 g unt
170 g biscuiti de cacao
100 g ciocolata amaruie
150 g ciocolata lapte
2 linguri coniac
250 frisca nebatuta
18 g gelatina
Pentru ornat:
70 g ciocolata amaruie
30 ml lapte
25 g fulgi ciocolata
PREPARARE:
Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.
Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.
Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.
Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata inainte sa se intareasca.
Pofta buna!
Iata reteta pregatita si de Roxana mea draga
Ma gasesti si pe YouTube
La multi ani!
Multumesc!!!
delicioasa !!!! … hhhhhmmmmmm … e ziulica ta ? 🙂
Da!
Superba ti-a iesit! (si pentru mine a devenit un fel de obsesie 🙂 )
La multi ani si la cat mai multe postari delicioase !!!!!!!!! 😉
La multi ani cristina!!!!!prajitura e delicioasa!!!!
Super prajiturica si ” La multi,multi, ani! ”
Multumesc Criss!
Multumesc Magda! La fel si tie!
Multumesc mult Dana!
Multumesc mult Bucate Apetisante!
La multi ani Cristina! Sa traesti 1000 de ani ! sa ne incanti cu retetele tale! Ti-a iesit super minunat! te pup!
Multumesc mult! Multumesc pentru tot!
La multi ani! arata bestial
Multumesc mult!
Ciocolata! yummy, ce bine arata! chiar nu imi pot imagina cum unora nu le place ciocolata 🙂
Multumesc Mihaela!
La multu ani iti doresc, multa sanatate si fericire!!!
si ziua mea se apropie, hihihi… si stiu ce voi pregati:
o prajitura aleasa si nespus de delicioasa!
(sau ciocolatoasa !?!!?!? nu ma pot hotari la rima)
Multumesc pentru urari, iar pentru tine „La multi ani fericiti si impliniti” in avans… cand este ziua ta? Te pup
Eu sunt pe 15 :). In urari am vrut sa scriu „sa te bucuri de copilasi”, imi pare ca ai 2, fetita si baiat, gresesc!??!? eu sunt noua pe aici si nu stiu daca sunt bine informata. 😛
Am doar unul! Un baiat, care face 8 ani la sfarsitul lui august. Dar mai am multe finute si e posibil sa fi spus ceva de una din ele. Pe 15 iunie este nascuta si o fosta colega de-a mea la care eu am tinut foarte mult in facultate.
Oricum sa te bucuri de el, pt ca ei ne umplu sufletul de bucurii.
Eu ma laud cu un baietel care implineste 6 ani la sfarsitul lui iulie si o fetita de 1 an si jumatate. 😛
Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi si sa iti aduca numai bucurii! Te pup si iti doresc numai bine!
Multumesc mult, de asemenea! te pup
Te pup Claudia!
Mda…ce sa zic… o adevarata prajitura pentru o diva:!!!
Super gustoasa..parca ii simt gustul…
Pupici
Multumesc Bianca! Te pup
Este un vis !!!Satisface pofta de dulce si a celui mai mare dependent de ciocolata !!! Am sa o mai fac cu siguranta !!! Numai ca pe caldura asta trebuie mancata imediat deoarece se topeste repede !!!
YEP!!!
Buna ziua , am 2 intrebari..nu am biscuiti cu cacao, pot sa pun normali si sa ajut niste cacao? si dimensiunile exacte pentru tava, ca am mai multe si nu stiu in care sa fac.:)
multumesc
Nu va iesi cu aceeasi textura, gustul va fi bun cu siguranta, dar nu va arata ca aceasta.
dar biscuiti gen speculos sau digestivi? si tava de care dimensiune sa fac? multumesc inca o data
Eu am pregatit intr-o tava mica de chec/cozonac 12*24, dar poti sa o pregatesti in orice forma vrei (rotunda, ovala)…. Cu biscuiti digestivi!
de ieri ma uit la ea si asteptam cu nerabdare sa ma rasfat astazi,ca doar ciocolata e preferata mea:-),dar a mea nu s-a inchegat f bine,a facut o crusta deasupra si este relativ moale:((( pot s-o repar?sa o mai las o zi la frigider?multumesc frumos,week-end placut
Mai avea nevoie de gelatina cred… Oricum trebuie lasata peste noapte la rece!
am facut prajitura, cred ca la nivel consistenta trebuie sa
Incearca alti biscuiti, mai pune putin zahar si spune-mi cum ti se pare a doua oara…
trebuie sa fie gelatinoasa, nu e rea, poate mai trebuie ceva zahar, ciocolata fiind neagra nu e foarte dulce
Depinde de gusturi. Biscuitii au si ei zahar…