fbpx

RETETE RECENTE

MANCARE DE DOVLECEI CU PUI

June 7, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

4 pulpe pui
1.5 kg dovlecei tineri
2 catei usturoi
500 g rosii proaspete
70 ml ulei
150 ml apa
2 linguri vin alb
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare
boabe piper

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.

In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si taiate in sferturi.

Calim pana se moaie dovleceii. Punem iar carnea in tigaie, langa dovlecei, Asezonam cu sare, adaugam piperul, apoi apa si vinul. Tocam o parte din verdeturi si le punem sa fiarba cu dovleceii si carnea pana scade lichidul.

Servim imediat, cu patrunjel verde, tocat marunt si preasarat peste dovlecei.

Pofta buna!

Comentarii

  • Rotaru

    o mancarica usoara si foarte gustoasa chiar astazi l-am preparat

  • Gabriela

    O tocăniță foarte bună,ușor de făcut și fiind foarte de sezon.

  • Onela

    Totul în prăjeală???
    Va distrugeți stomacul cei ce ve-ti mânca așa ceva
    Și ingrasaaa

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *