fbpx

RETETE RECENTE

CHIFTELUTE DIN CARNE DE PORC SI VITA

May 30, 2011 | CATEGORIA

Toata lumea face chiftelute, nu e nimic complicat, nimic iesit din comun. Sunt doar solutia ideala cand ai prea putina carne de porc si de vita ramase prin frigider si nu stii ce sa faci rapid si bun. Langa ele putem servi garnituri de toate felurile: piure, cartofi prajiti, legume, le mancam cu paste sau orez, le facem sandwich.

INGREDIENTE:

250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa
1 ou
2 catei usturoi
marar sau patrunjel
sare
piper
4 linguri faina pentru tavalit chiftelutele
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.

Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le aplatizam putin. Le dam prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele, apoi ne apucam sa le prajim in uleiul incins.

Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.

Le servim calde, dar merg foarte bine si reci. Mie imi plac fierbinti, cand le scot din tigaie…

Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • zilahi adela

    sunt preferatele mele, niciodata nu ma satur! o zi frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult! O zi frumoasa si tie! Te pup

  • Ce pofta imi este,imi place tot ce este acolo in farfurie.

    • diva in bucatarie

      Ma bucur ca ti-am facut pofta! Vrei sa vii la o portie?

  • :)Nu cred ca ar trebui sa zici de doua ori :))

    • diva in bucatarie

      Multumesc draga mea, te pup si iti doresc o seara frumoasa!

  • Roxi

    Au fost delicioase !!! In ultimul moment vorbeam cu o prietena la telefon si mi-a spus sa pun si putina apa minerala in carne ca astfel ies mai fragede !!! Un pont pentru cele care nu stiau si este valabil si pentru perisoarele din ciorba.Pupici si mult spor la gatit !!!

    • diva in bucatarie

      mama mai pune si ea uneori, dar nu neaparat minerala.

  • Maria

    Cartoful crud sau fiert ? Mulțumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *