Chiftelute din carne de porc si vita
Chiftelute din carne de porc si vita
Chiftelute din carne de porc si vita
Toata lumea face chiftelute, nu e nimic complicat, nimic iesit din comun. Sunt doar solutia ideala cand ai prea putina carne de porc si de vita ramase prin frigider si nu stii ce sa faci rapid si bun. Langa ele putem servi garnituri de toate felurile: piure, cartofi prajiti, legume, le mancam cu paste sau orez, le facem sandwich.
Ingrediente:
250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa
1 ou
2 catei usturoi
marar sau patrunjel
sare
piper
4 linguri faina pentru tavalit chiftelutele
ulei pentru prajit
Mod de preparare chiftelute din carne de porc si vita:
Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.
Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le aplatizam putin. Le dam prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele, apoi ne apucam sa le prajim in uleiul incins.
Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.
Le servim calde, dar merg foarte bine si reci. Mie imi plac fierbinti, cand le scot din tigaie…
Pofta buna va doresc!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
sunt preferatele mele, niciodata nu ma satur! o zi frumoasa!
Multumesc mult! O zi frumoasa si tie! Te pup
Ce pofta imi este,imi place tot ce este acolo in farfurie.
Ma bucur ca ti-am facut pofta! Vrei sa vii la o portie?
:)Nu cred ca ar trebui sa zici de doua ori :))
Multumesc draga mea, te pup si iti doresc o seara frumoasa!
Au fost delicioase !!! In ultimul moment vorbeam cu o prietena la telefon si mi-a spus sa pun si putina apa minerala in carne ca astfel ies mai fragede !!! Un pont pentru cele care nu stiau si este valabil si pentru perisoarele din ciorba.Pupici si mult spor la gatit !!!
mama mai pune si ea uneori, dar nu neaparat minerala.
Roxi, prietena ta are dreptate . Apa minerala fragezeste carnea, în general.
La bait pentru gratar. Eu, chiar si cand gatesc carne la cuptor, pulpa ,cotlet, carne slabă cu mai putina grasime si nu numai,adaug apa minerala în tava . Carnea va fi foarte ,foarte fragedă. Recomand oricui sa încerce.
Cartoful crud sau fiert ? Mulțumesc
crud
Am făcut din doua kg de carne și au ieșit mega pufoase și ultra delicioase! Soțul meu nu se mai poate opri din mâncat. Va urmăresc cu mare drag și sunt super incantata de Rețetele dvs. Sunt in pana de idei și ma ajuta foarte mult pagina dvs . Am făcut trei ciorbe pana acum și azi supa de Mazăre ardeleneasca! Felicitări pentru toate retetele! 🌹🌹🌹🍀
Multumesc frumos!