fbpx

RETETE RECENTE

GULAS DE CURCAN SI VITA

May 27, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g carne de vita
500 g carne de curcan
30 g slanina
2 linguri ulei
2 cepe mari
1 lingurita rasa boia de ardei (paprika dulce)
1 varf de cutit paprika iute
sare
1/2 lingurita chimen
1 catel usturoi
800 g cartofi
2 rosii proaspete
1/2 ceasca suc de rosii
1 lingura crema de gulas

PREPARARE:

Ceapa tocata marunt se caleste cu slanina pana devine aurie. Micsorand focul adaugam paprika, si carnea. Putem scoate slanina daca nu va place in mancare, aceasta si-a facut deja treaba aromand carnea.

Dupa evaporarea lichidului se adauga chimenull, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp taiem cartofii in cuburi mai mari. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si asteptam pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu apa si rosii taiate cubulete.

Lasam sa fiarba impreuna. Verificam daca mai e nevoie de condimente apoi oprim focul.

Servim fierbinte. Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *