RETETE RECENTE

RULADA CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE

May 21, 2011 | CATEGORIA

RULADA CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE

INGREDIENTE:

Este sezonul capsunelor, asa ca voi profita din plin de el pentru a face cat mai multe deserturi. Rulada cu crema de branza si capsune este delicioasa, usor si rapid de facut. Nu ramane decat sa incercati si va veti convinge.

Pentru blat:
3 oua
100 g zahar
100 g faina
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

60 g mascarpone
80 g crema de branza Philadelphia
200 g frisca batuta
1 lingurita esenta de vanilie
90 g zahar
3 linguri gem capsune
2 linguri capsune tocate bucati mai mari

Pentru topping:
100 ml frisca

PREPARARE:

Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia.

RULADA CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE

Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.

Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam mascarpone si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.
Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.

RULADA CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE

Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.
Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete si cateva frunze de menta.

Pofta buna!

Comentarii

  • Doar ce te-am descoperit si sunt incantata de ce vad aici,retete faine si poze pe masura.
    Prin urmare ai un nou follower.

    • diva in bucatarie

      Iti multumesc si iti urez bine ai venit!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *