Crumble rece cu capsune la pahar
Crumble rece cu capsune la pahar. Adaugam albusul de ou batut spuma, un varf de cutit de sare si amestecam usor. Impartim crema in pahare si lasam inca 30 de minute la frigider.
INGREDIENTE:
300 g capsune
1 lingurita vodca
1 lingurita esenta de vanilie
250 g mascarpone
3 linguri de zahar tos
50 g zahar pudra
2 foi de gelatina
1 ou
50 g unt
1 portocala
100 g biscuiti tip digestiv
PREPARARE:
Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsuni pasate le punem intr-o tigaie la foc mediu. Adaugam zahar pudra si lasam sa fiarba pana devin un sirop mai gros. Luam de pe foc si punem gelatina peste acesta, apoi amestecam bine sa se dizolva complet. Cand se raceste putin punem restul de capsuni, amestecam bine astfel incat sa fie acoperite de siropul gelatinos.
Punem fructele in pahare. Le lasam la rece o ora, timp in care pregatim crema: mixam galbenusul cu zaharul tos, 20 g unt, coaja de portocale, apoi adaugam mascarpone, vodca si amestecam.
Adaugam albusul de ou batut spuma, un varf de cutit de sare si amestecam usor. Impartim crema in pahare si lasam inca 30 de minute la frigider.
In acest timp pregatim si toppingul: restul de unt il topim intr-o tigaie, adaugam biscuitii sfaramati, lasam pe foc 1 minut amestecand continuu.
Presaram biscuitii peste crema mascarpone si putem servi.
Pofta buna!
DELICIOASE PAHARELE 😉
Multumesc! Te pup
Foarte frumoasa prezentarea!
Multumesc mult!
genial! imi place. saptamana viitoare fac si eu (saptamana aceasta am facut inghetata)
multumesc!
Savuros desert!
Multumesc Roxana!
Pot sa vin la tine??? :))
Imi plac foarte mult deserturile de acest gen pe timpul verii…
Duminica placuta, te pup cu drag!
Angela, te astept.
Cred ca trebuie sa fac din start portie dubla,ca nu cred ca ies prea multe paharele si la cum arata….o sa se bata turcii la gurile noastre…hahaha… !!!
Roxi, sunt sigura!
Ce se pune pana la urma vodka sau coniac? Ca la ingredient scrie vodka si la prepararea cremei scrie coniac.Cred ca s-a strecurat o greseala si este coniac ca nu prea am auzit deserturi care sa contina vodka.
Adica am cumparat o sticla de vodka de pomana ??? Hahaha !!! Si nici macar nu suntem bautori !!!
poti pune oricare din ele… 🙂 ) Vodca pt gust intens, cognac pentru aroma. Eu folosesc ce am in casa.
Multumesc pentru lamuriri !!!!
Cu drag!
Am incercat astazi reteta dar cu zmeura si mure si a iesit extraordinar de buna !!! Numai ca din graba am uitat sa adaug in crema si albusurile batute spuma … hahaha,dar nu s-a simtit.
De fiecare data fac portie dubla si tot nu ma satur !!!!
Este desertul meu preferat,iar al lui Filip rulada Girafa o fac de 2-3 ori pe saptamana !!!!