Clatite cu frisca si capsuni

13 mai 2011Diva in Bucatarie

Clatite cu frisca si capsuni

clatite cu frisca si capsuni A

Clatite cu frisca si capsuni, cea mai iubita reteta de primavara

Va propun o reteta rapida de desert: clatite cu capsuni si frisca – o reteta de sezon cu fructe aromate si delicioase. Daca vrei sa vezi cum se fac cele mai delicate clatite umplute cu frisca si capsuni gasesti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare
Clatite cu frisca si capsuni B

Ingrediente:

(8 buc) 8 clatite mari 200 g capsuni 400 ml smantana pentru frisca (30% grasime) 40 g zahar pudra pentru frisca 30 g zahar pudra pentru decor Pentru 8 clatite mari: 3 oua 500 ml lapte 200 ml apa minerala 300 g faina un varf cutit sare 20 ml ulei sau 20 g unt topit 20 ml ulei  pentru uns tigaia

Mod de preparare clatite cu frisca si capsuni:

Pentru inceput am pregatit clatitele. Intr-un bol am spart 3 oua, am presarat un varf cu sare si le-am mixat pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul, apoi laptele in fir subtire. clatite cu frisca si capsuni 1clatite cu frisca si capsuni 2 In acest timp am mixat compozitia. Am turnat si jumatate din cantitatea de apa minerala, am incorporat faina si am amestecat pana s-a omogenizat. La final am turnat restul de apa minerala, mixand continuu. clatite cu frisca si capsuni 3clatite cu frisca si capsuni 4 Aluatul de clatite iese neted, omegen, fara cocoloase. Am lasat aluatul sa se odihneasca 15-20 minute apoi am trecut la pregatirea lor. Folosesc o tigaie antiaderenta pentru clatite pe care o incing bine in prealabil. Am uns tigaia cu foarte putin ulei. Daca esti incepator poti adauga o lingurita de ulei, invarti bine tigaia astfel incat uleiul sa ajunga peste tot, apoi il scurgi intr-un bol. Amesteci bine aluatul si iei un polonic pe care il torni in tigaie. Rotind tigaia din mana ai grija sa il distribui aluatul uniform pe toata suprafata. clatite cu frisca si capsuni 5clatite cu frisca si capsuni 6 Am prajit clatitele pe ambel parti pana s-au rumenit usor. Mi-au iesit 8 clatite. Am mixat smantana pentru frisca cu zahar pudra pana s-a intarit. Am taiat capsunile in felii mai groase. Apoi am pus cate 2-3 linguri generoase de frisca pe clatie, am adaugat bucatele de fructe si am rulat. Am pudrat cu zahar si am mancat cu mare pofta! Ma gasesti si pe INSTAGRAM. Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. ai de capu’ meu, vreu si eu! eu saptamana trecuta am facut clatite si parca mai vreau :)) greu ma satur de ele(dar si mananc cu gabare de sama! putin, dar bun!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *