CIORBA ARDELENEASCA DE MIEL

April 23, 2011 | CATEGORIA

Cand am postat reteta de ciorba ardeleneasca de miel nu mi-am imaginat ca imi voi face prietene peste hotare si voi ajunge sa le trimit pachet cu leustean uscat sau seminte de leustean.

Nu exista bucurie mai mare decat aceea de a ajunge la sufletul cuiva impartasind doar niste retete. Eu am castigat o prietena deosebita, chiar daca nu am apucat sa ne cunoastem personal.

Aproape toata lumea pregateste ciorba de miel / ied. Cred ca toate retele de ciorba de miel din mediul on line sunt gustoase, toate gospodinele isi pun amprenta proprie si pregatesc cu tot sufletul pentru familie, pentru prieteni, caci o astfel de sarbatoare merita bucate alese.

Avem obiceiul de a manca mai mult decat de obicei de sarbatori, de aceea va invit sa va organizati un meniu nu foarte incarcat si nu pregatiti prea multa mancare. Acest lucru este valabil daca nu asteptati musafiri, caci in acest caz se schimba socotelile.

Dublam cantitatile, gandim un meniu cu mai multe feluri de aperitive, dar trebuie sa avem grija ca ciorba de miel sa nu lipseasca din meniu. Este prea buna. Daca pregatim friptura, ar fi bine sa o insotim de cateva legume si multa salata verde. La final nu cred ca mai avem loc si pentru desert. Eu las o felie de cozonac pentru cina. Si putina pasca. 🙂

Va las acum sa decoperiti cum pregateste mama mea ciorba de miel:

INGREDIENTE:

capul si bucati de carne de miel
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa alba
2 cepe verzi
1 catel usturoi
200 ml smantana
3 galbenusuri
2 linguri ulei
3 linguri orez
3 linguri otet pentru oparit
1 lingura otet / zeama de lamaie/ bors
1 lingura rasa faina
sare
piper boabe
1 frunza dafin
frunze leustean

PREPARARE:

Spalam si curatam carnea. Pentru inceput o oparim in apa cu otet. Aruncam apa si punemcarnea iar la fiert in apa rece cu sare. Vom indeparta spuma de cate ori este nevoie.

Legumele le taiem marunt si le calim in ulei, apoi le inabusim cu putina apa.

Le punem la fiert in oala in care fierbem carnea, adaugand si usturoiul, frunza de dafin, frunzele de leustean si boabele de piper. Orezul il vom fierbe separat.
Cand este fiarta carnea o scoatem si o alegem de pe oase, portionam bucatile mai mari, apoi le punem inapoi in oala. Adaugam orezul, otet dupa gust (zeama de lamaie sau bors) fierbem 4-5 minute, apoi punem dressingul din faina, galbenusuri si smantana. Mai lasam sa fiarba 1 minut (nu se va branzi pentru ca avem si faina), saram cat este nevoie si ciorba este gata.

Servim fierbinte cu verdeata si smantana.
Pofta buna!

Comentarii

  • la fel pregatesc si eu ciorba ardeleneasca,un deliciu:)

    • diva in bucatarie

      Asa este, dar sa stii ca eu pana acum 8-9 ani nu vroiam sa aud de carne de miel sau berbecut… Imi pare bine ca am redescoperit acest tip de carne.

      • Nici pe mine nu ma incanta mielul, dar vreau anul acesta sa incerc o reteta. Sper sa imi schimb parerea, mai ales ca obisnuiam sa mananc miel cand eram copil.

        • diva in bucatarie

          Cred ca reteta aceasta o sa iti placa!

  • Ce supa minunata!
    Sarbatori fericite in continuare. Christos a Inviat!

    • diva in bucatarie

      Adevarat a inviat! Sarbatori fericite!

      • radu

        Multumesc pentru reteta sper sa fie super . Maine voi proceda si eu la aplicarea retetei

        Cristos a Inviat

  • ioana

    Abia astept sa o pregatesc de Pasti.

  • Adi

    Eu cred că sunt primul bărbat care voi prepara ciorba de miel….după Sfintele Paști mi a rămas niște bucătele de miel….,așa că dau bătaie

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *