RETETE RECENTE

KOULOURAKIA LAMBRIATIKA – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

aprilie 9, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g faina
100 g unt – la temperatura camerei
250 g zahar
2 oua + 1 ou pentru uns
125 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
fulgi de migdale pentru topping
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse.
Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.

Sunt foarte deliciosi! I-am testat acum si voi recidiva cu siguranta pentru Paste.
Pofta buna!

Comentarii

  • Claudia

    O reteta usoara si delicioasa. Cu siguranta o fac!

  • diva in bucatarie

    Stii cat de repede i-au mancat copiii, abia am apucat si eu unul!

  • Roxi

    Eu nu am gasit niciodata fulgi de migdale ! M-am tot uitat prin hipermarketuri,poate la plafar ? Acolo sincer nu am incercat !

    • diva in bucatarie

      Se gasesc in Selgros, Kaufland, Billa. Dar cei pe care ii folosesc eu subtiri sunt din Selgros.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *