fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU NUTELLA

March 30, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

175 g faina
200 g zahar
4 linguri nutela topita
4 oua
1 plic praf de copt
1 lingurita suc de portocale
1 lingurita coaja rasa de portocala
1/2 lingurita esenta rom
1/2 lingurita scortisoara
4 linguri de apa

Pentru glazura:
2 linguri apa
50 g ciocolata neagra
2 linguri nutela

PREPARARE:

Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul.

Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o lingurita zeama de portocale si il il adaugam in aluat. La sfarsit pune coaja rasa de portocale, esenta de rom, 4 linguri de apa, nutela topita (eu am topit-o la microunde in 40 de secunde), apoi omogenizam compozitia.

Tapetam o forma de chec cu ulei, punem hartia de copt, apoi turnam aluatul. Coacem checul la 180°C timp de 45 de minute.

Cu 5 minute inainte sa scoatem checul din cuptor pregatim glazura de ciocolata, topind ciocolata si nutela in baine-marie. O vom turna imediat cum scoatem checul.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *