Madeleine cu lamaie si mac

11 martie 2011Diva in Bucatarie

Madeleine cu lamaie si mac. Madeleinele, prajituri clasice si pufoase, aromate cu apa de flori de lamaie sau portocala, ispitititoare prin forma, ne umplu cerul gurii de bucurie cu gustul lor.

Madeleinele, prajituri clasice si pufoase, aromate cu apa de flori de lamaie sau portocala, ispitititoare prin forma, ne umplu cerul gurii de bucurie cu gustul lor.

INGREDIENTE:
(pentru 12 bucati)

2 oua
60 g zahar
60 g faina
60 g unt
1 lingurita de miere
coaja rasa de la 1 lamaie
4 lingurite suc lamaie
1 lingurita praf de copt
1 lingura de mac
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Punem apoi coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, mierea de albine si macul.

La sfarsit integram faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si sare.

Punem aluatul in formele tapetate de madeleine si le dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 8-10 minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu inteleg de ce nu ar iesi pufoase… nu e nimic special. Daca vrei te invit la o cafea si le facem impreuna!

Dă-i un răspuns lui CrissAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *