Broasca testoasa painica dulce pentru mic dejun
Broasca testoasa painica dulce
INGREDIENTE:
Pentru 4 bucati:
420 g faina
120 g zahar
20 g drojdie proaspata
1 ou
100 ml lapte caldut
100 g unt -il topim
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 galbenus
PREPARARE:
Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit.
Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.
Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Taiem din aluat bucati cu care modelam bilute : pentru cap, pentru picioare, pentru corp si pentru coada.
Lipim apoi bilutele de aluat, aplatizam putin picioarele si coada. Punem 2 bombonele pentru a obtine ochii iar corpul il desenam cu ciocolata topita.
Le punem in tava acoperita cu hartie de copt si le coacem la 180°C cam 30-40 de minute. Dupa 20 de minute ar fi bine sa le acoperim cu hartie de copt pentru a nu se innegri prea tare.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube