fbpx

RETETE RECENTE

BROASCA TESTOASA – PAINICA DULCE PENTRU MIC DEJUN

February 22, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:
Pentru 4 bucati:

420 g faina
120 g zahar
20 g drojdie proaspata
1 ou
100 ml lapte caldut
100 g unt -il topim
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 galbenus

PREPARARE:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit.

Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.

Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Taiem din aluat bucati cu care modelam bilute : pentru cap, pentru picioare, pentru corp si pentru coada.
Lipim apoi bilutele de aluat, aplatizam putin picioarele si coada. Punem 2 bombonele pentru a obtine ochii iar corpul il desenam cu ciocolata topita.

Le punem in tava acoperita cu hartie de copt si le coacem la 180°C cam 30-40 de minute. Dupa 20 de minute ar fi bine sa le acoperim cu hartie de copt pentru a nu se innegri prea tare.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *