Paine cu cartofi, reteta usoara de paine
Paine cu cartofi
Paine cu cartofi reteta usoara de paine ardeleneasca
Aceasta este o paine cu cartofi foarte usor de facut. Este pufoasa si foarte buna.
INGREDIENTE:
250 g cartofi fierti
100 ml apa calduta
320 g faina
1 plic drojdie uscata
1 lingurita de sare
PREPARARE:
Pentru inceput pasam cartofii fierti.
Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.
Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul este crescut (isi dubleaza volumul), il mai framantam inca 2 minute pe o suprafata preasarata cu faina.
Formam o paine rotunda de aluat pe care o asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem painea in cuptorul preancalzit la 220°C pentru 20 de minute, apoi scadem temperatura la 200°C pentru alte 30 de minute. Cand o scoatem din cuptor daca dam cu degetul in ea trebuie sa sune a gol. Atunci este coapta.
Pofta buna!
Am vrut sa aplic aceasta reteta,pe masina autamata de facut paaine de 1 kg,insa intrucat reteta nu spune la ce cantitate se refera nu am aplicat-o.I-mi pare rau.
Este o paine mica, pentru 2 persoane, dar nu se face la masina…
si daca nu am cuptor??? pot pe ochiul de la aragaz? nu merge cuptorul meu :))
Painea se coace in cuptor…
Nu am mai cumparat paine de la magazin de f mult timp,fac reteta ta de mult timp,dar nu am apucat sa iti scriu ca este cel mai cerut fel de paine de catre Bogdan (Manea).Este foarte buna ,usor si rapid de facut!!!!Te pup,Ioana Manea.
Super!!! Nu pot spune decat ca sunt fericita pentru faptul ca ai ales sa prepari retetele mele… Te pup cu drag, Ioana!
cum sa pui smantana in paine?sa bagi oamenii in pacate daca tin post,painea nu e cozonac sau prajitura