Chec cu banane si ciocolata

8 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Chec cu banane si ciocolata. Este un chec moale, pufos si aromat. Cei carora le plac bananele cu siguranta vor adora acest desert.

Este un chec moale, pufos si aromat. Cei carora le plac bananele cu siguranta vor adora acest desert.

INGREDIENTE:

4 oua
1 banana
200 g faina
120 g zahar
1 lingura cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
1 varf de sare
2 linguri de apa calda
2 linguri de unt topit
50 g ciocolata neagra tocata mare
50 g ciocolata alba tocata mare

PREPARARE:

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit.

In alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa, apoi le amestecam cu ingredientele solide.

Integram apoi pireul de banane. Compozitia obtinuta o impartim in 2 castroane. In primul castron amestecam compozitia cu cacao. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul care contine cacao in tava. Peste acesta preasaram ciocolata alba. Apoi turnam aluatul alb si presaram ciocolata neagra.

Vom da tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand scoatem checul din cuptor il putem decora cu ciocolata topita sau cu zahar pudra. Iata ce a iesit:

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *