fbpx

RETETE RECENTE

BRIOSE CU PIURE DE DOVLEC

January 5, 2011 | CATEGORIA

Aceste briose sunt pufoase si aromate, cand le scoateti din cuptor toata casa miroase a scortisoara si dovleac. Va invit la o bucatica de fericire intr-o zi geroasa.

INGEREDIENTE:
(pentru 6 bucati)

90 g piure de dovleac
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar brun
5 linguri de apa
70 g zahar
1 ou
130 g faina+faina pentru tapetare forme
1 lingura praf de copt
1 varf de sare
2 linguri de lapte
30 g unt topit + unt topit pentru tapetare forme

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim pireul de dovleac. Dovleacul dat prin razatoare il fierbem cu 5 linguri de apa, scortisoara si 2 linguri de zahar brun. Il vom fierbe pana devine ca o pasta. Daca este nevoie mai adaugati apa si fierbeti pana scade apa si obtinem o crema cu aspect de pasta. Luam pireul de pe foc si il lasam sa se raceasca.

In acest timp mixam oul si zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam laptele si untul topit si amestecam pentru a omogeniza compozitia.

Punem peste acestea pireul de dovleac. Integram apoi in compozitie faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil.

Tapetam formele de briose cu unt topit si faina. Turnam compozitia in formele de briose fara a le umple, lasand loc sa creasca.

Briosele le vom coace 15 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *