Aperitive cu chiftelute de peste

24 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Aperitive cu chiftelute de peste. Aceste aperitive le puteti crea impreuna cu copiii si atunci veti fi siguri ca le vor manca macar pe cele facute de ei.

Conform studiilor medicale copiii care consuma peste sunt mai putin expusi riscului de a dezvolta alergii sau astm deoarece acizii grasi omega-3 continuti de peste intaresc sistemul imunitar. De aceea este bine sa le dam sa consume peste in cat mai multe variante, iar daca acestea sunt distractive le vor consuma cu mare placere.

Aceste aperitive le puteti crea impreuna cu copiii si atunci veti fi siguri ca le vor manca macar pe cele facute de ei.

INGREDIENTE:

chiftelute peste
rosii cherry
mozzarella sau brie
bete pentru aperitive

pentru chiftelute peste:

750 g file de peste
20 g slanina afumata
50 g franzela
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1 ou
cateva fire marar
sare
piper
faina
malai

PREPARARE CHIFTELUTE PESTE:

Tocam fileul de peste in masina de tocat carne (sau la robot) impreuna cu ceapa, painea muita in apa, slanina afumata si usturoiul. Amestecam fileul tocat cu sare, piper, mararul tocat si oul batut.

Facem bilute din carnea de peste, le dam prin faina, apoi prin malai.

Le prajim in ulei incins. Le scoatem din tigaie si le punem pe un servet de hartie, astfel incat sa fie absorbit uleiul in exces.

ASAMBLARE APERITIVE:

Taiem rosiile in jumatati. Punem pe betele de aperitive rosiile, chiftelutele si mozzarella (sau brie, in functie de gusturi), astfel incat sa incepem si sa terminam cu jumatatile de rosii.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *