CARNATI DE CASA

December 8, 2010 | CATEGORIA

carnati-de-casa-pentru-craciun

INGREDIENTE:

1,5 kg carne de porc
750 g ceafa de porc
300 g slanina
1 capatana de usturoi
2 linguri de sare
2 linguri piper macinat
1 lingura cimbru uscat
1-2 linguri boia dulce
mate pentru umplut

PREPARARE:

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu avem masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru noi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.

Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient de condimentata. Daca punem mai multa boia de ardei ies mai rosiatici. Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 15 -20 cm, in functie de lungimea pe care o dorim pentru carnati – putem sa ii facem si de 30 de cm.

Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-un beci.

A doua zi puteti sa ii afumam.

Sa va fie de folos!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *