Chec in trei culori

25 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Chec in trei culori

Chec in trei culori. Chec in trei culori cu cacao si ciocolata. Chec pufos, simplu si usor de facut, fara unt.

Reteta aceasta este cea mai simpla si mai usoara si o folosesc si pentru a pregati diverse prajituri cu fructe.

Toate retetele mele de chec le gasesti intr-o singura postare, daca apesi aici.

Poti vedea cum am transformat reteta aceasta in prajitura la tava cu fructe, daca apesi aici. 

Este important sa folosesti oua proaspete.

Daca ti se pare ciudat faptul ca am folosit sare intr-un desert trebuie sa stii ca aceasta va intensifica gustul si aromele folosite.

Poti sa nu adaugi praf de copt, dar daca esti incepator in ale gatitului vei pune fix cat am scris in lista de ingrediente.

Imi place acest chec in trei culori atat pentru gust, cat si pentru aspect.

Textura pufoasa si moale este mult mai placuta decat a unui chec cu unt.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec in trei culori:

Ingrediente chec in trei culori:

4 oua
200 g faina
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 g praf de copt
1 varf de sare
100 ml ulei
4 cuburi ciocolata + 1 lingura cafea
lingura pudra cacao cu lapte

Optional:

coaja rasa de lamaie/portocala

extract/ esenta de vanilie

Cum se face reteta de chec in trei culori:

In primul rand am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit o spuma tare.

Am adaugat zaharul treptat si am continat sa mixez pana cand spuma a fost foarte tare.

Daca intorci castronul ar trebui sa nu cada din el.

Am frecat galbenusurile cu ulei, apoi le-am amestecam cu albusul batut spuma.

Am adaugat faina amestecata cu parful de copt, incorporand-o treptat.

Am amestecat usor cu un tel, de jos in sus, pana s-a omogenizat.

Acum este momentul in care se pot adauga aromele preferate.

Compozitia obtinuta am impartit-o in 3 castroane.

In primul castron am adaugat ciocolata topita in baine-marie cu o lingura de cafea.

Am amestecat bine pana s-a omogenizat.

In al doilea castron am pus pudra de cacao cu lapte. Cand copilul era mic mai foloseam si nesquick.

Am amestecat bine pana cand compozitia s-a omogenizat.

In al treilea vas nu am am adaugat nimic.

In tava de chec tapetata cu hartie de copt am turnat pe rand cele 3 boluri: primul cel cu ciocolata, apoi cel cu cacao si ultimul cel pe care l-am lasat la culoarea initiala.

Nu am nivelat dupa fiecare culoare, dar am incercat sa acopar cat mai uniform.

Am copt checul in trei culori in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 de minute.

In functie d etipul cuptorului poate fi gata in 35 sau in 50 minute.

Trebuie sa faci testul cu scobitoarea, ca sa stii ca este facut.

Daca nu se lipeste aluat, inseamna ca este gata.

Servire chec in trei culori: 

Am scos checul in trei culori din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Este important sa respire, sa nu aiba hartia de copt lipita de el, ca sa nu faca condens.

Dupa ce s-a racit complet l-am feliat.

Nu obisnuiesc sa il pudrez cu zahar, dar daca vrei, tu poti sa faci acest lucru.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *