Paine cu bere
Paine cu bere.
Paine cu bere, pufoasa si savuroasa
Pentru o seara a baietilor, la un meci de fotbal in fata televizorului, merg perfect niste gustari langa o paine cu bere. Langa painea aceasta sotul a pus un platou cu ghiudem, babic, un salam spaniol si cateva tipuri de branzeturi. In cateva minute nu a mai ramas nimic din prima paine. Norocul meu a fost ca facusem 2 bucati si astfel s-au putut satura. Eu am apucat sa mananc un colt. Este foarte buna, usor de pregatit, asa ca invit sa o faceti si sa imi spuneti daca va place.
INGREDIENTE:
350 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri de miere de albine
350 ml bere
20 g unt topit
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 190°C. Folosim o tava de copt cozonac (10 cm x 20 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Într-un castron amestecam ingredientele uscate si apoi adaugam mierea.
Turnam berea peste faina şi amestecam. Punem aluatul in tava de copt si coacem 40 de minute, pana cand coaja este maro deschis. Periem painea cu unt topit si o mai coacem 3 minute.
Asta e tot! Pofta buna!