RETETE RECENTE

PAINE CU BERE

November 11, 2010 | CATEGORIA

PAINE CU BERE

Pentru o seara a baietilor, la un meci de fotbal in fata televizorului, merg perfect niste gustari langa o paine cu bere. Langa painea aceasta sotul a pus un platou cu ghiudem, babic, un salam spaniol si cateva tipuri de branzeturi. In cateva minute nu a mai ramas nimic din prima paine. Norocul meu a fost ca facusem 2 bucati si astfel s-au putut satura. Eu am apucat sa mananc un colt. Este foarte buna, usor de pregatit, asa ca invit sa o faceti si sa imi spuneti daca va place.

INGREDIENTE:

350 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri de miere de albine
350 ml bere
20 g unt topit

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 190°C. Folosim o tava de copt cozonac (10 cm x 20 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Într-un castron amestecam ingredientele uscate si apoi adaugam mierea.

PAINE CU BERE

Turnam berea peste faina şi amestecam. Punem aluatul in tava de copt si coacem 40 de minute, pana cand coaja este maro deschis. Periem painea cu unt topit si o mai coacem 3 minute.

PAINE CU BERE

Asta e tot! Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *