Briose cu banane
Briose cu banane. Briose cu banane. Briose cu banane reteta diva in bucatarie. reteta briose cu banane. briose cu banane si nuca. reteta briose pufoasecu banane

Briose cu banane pufoase si delicioase.
Aceasta reteta este foarte rapida, o recomand tuturor celor care nu au mult timp pentru gatit, dar vor sa faca ceva bun pentru copii. Va fi o surpriza placuta, aromata si delicioasa.
Ingrediente:
(pentru 10-12 bucati)
2 banane coapte
150 g zahar
50 g unt topit
1 ou batut
1/2 lingurita esenta de vanilie
280 g faina
20 g nuca macinata
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare briose cu banane:
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praf de copt.
In alt bol zdrobim bananele pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu zahar, esenta de vanilie si apoi cu untul topit si racit.
Punem peste aceasta compozitie oul batut si amestecam.
Incorporam apoi faina.
Turnam aluatul in formele de briose tapetate cu ulei si faina, astfel incat sa nu fie pline – au nevoie de loc liber pentru crescut.
Le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Le lasam cateva minute sa se raceasca in forma de briosa si le putem scoate usor rotind foarte usor (ca si cand ati desuruba).
Pofta buna!
Uau! ce bine arata! suntem fani briose, am sa fac cu siguranta!
Va multumesc, cu siguranta le veti gasi delicioase!
ai grija la hartii, daca nu sunt in forma, sunt greutatea aluatului se latesc… in forme vor creste frumos! Te pup si spor la treaba!
Arata foarte bine ! Cat bucati ies din acest gramaj ?
in functie de marimea formelor 10-12 bucati.
Mersi frumos ! Am incercat si au crescut foarte frumos, dar au un gust putin ciudat. E ok sa pui si praf de copt si bicarbonat ? De obicei, nu se pun ori, ori ?
Poate incerci cu mai putin bicarbonat- 1/2 lingurita? Combinatia celor 2 este obligatorie la aceasta reteta.
La ingrediente nu apare bicarbonatul de sodiu!!
Este adevarat, pentru ca le-am refacut fara bicarbonat si au iesit perfecte. Parca se simtea putin bicarbonatul…