Ochelari / palmieri

3 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Ochelari sau palmieri

Ochelari sau palmieri din foietaj, reteta simpla si rapida.

INGREDIENTE:

1 foaie de foietaj
50 g unt topit / margarina topita
3 linguri de miere
2 linguri zahar brun
2 linguri apa
coaja rasa de la o 1/2 de portocala

PREPARARE:

Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa lipim cu degetele partea rulata.
Dupa ce am terminat de rulat fiecare dreptunghi punem ochelarii la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim toppingul amestecand mierea, zaharul, apa si coaja de portocala intr-un bol. Topim si untul. Scoatem ochelarii din frigider si ii ungem cu unt topit, apoi ii dam cu o pensula cu toppingul de miere si coaja de portocale. Ii punem pe o foaie de copt, care a fost unsa cu unt topit.

Dam la cuptor la 200°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Intoarcem apoi ochelarii pe dos si ii mai coacem pentru inca 2-3 minute. Ii servim tapetati cu zahar pudra.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *