Tort de mere

12 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Tort de mere. tort de mere. tort de mere diva in bucatarie. reteta tort de mere. reteta de tort de mere. tort de mere intors. tort de mere rasturnat diva

Tort de mere, un fel de prajitura rasturnata cu mere taiate felii sau cuburi

Acest tort de mere este unul din deserturile preferate ale sotului meu. Sper sa va placa si voua.

INGREDIENTE:

1 kg mere
200 g zahar
4-5 nuci tocate grosolan
1/2 lingurita de scortisoara
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau de portocala
6 oua
180 g faina
250 g zahar
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilat
unt pentru uns vasul
un pic de sare
6 linguri apa

PREPARARE:

Ungem un vas cu unt. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le feliem. Punem feliile de mere in vasul uns cu unt, aruncam peste acestea nucile, un praf de scortisoara, apoi le acoperim cu zahar. Le dam la cuptor sa se coaca si preparam intre timp blatul.

In primul rand batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie sau de portocala si apa, lingura dupa lingura, omogenizand dupa fiecare lingura compozitia.Punem praful de copt si o lingura suc lamaie. La final incorporam faina amestecata cu un varf de cutit de sare.

Aluatul pe care il obtinem il turnam peste merele coapte si dam vasul inapoi la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

Iata ce a iesit:

Pofta buna!

Ma gesesti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *