fbpx

RETETE RECENTE

CUBURI CU NUCI SI CIOCOLATA

August 25, 2010 | CATEGORIA

Am inceput pregatirile pentru ziua cea mai importanta: puiul nostru face 7 ani! Chiar daca petrecerea cea mare va fi pe 4 septembrie vom sarbatori evenimentul asa cum se cuvine si azi.

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT: 100g unt, 220g faina, 2 oua, 100g zahar, 1 lingura smantana, 1 plic praf de copt, 1 varf de sare

PENTRU TOPPING: 2 oua, 200g zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 100g nuci tocate grosolan, 5 linguri gem de caise, 1 ciocolata, 30g unt

PREPARARE:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

In acest timp realizam toppingul. Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat intindem gemul de caise si apoi toppingul realizat mai devreme.

Dam tava la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. Cand prajitura este inca calduta vom taia cuburile si turnam ciocolata topita si amestecata cu 30g unt.

Pofta buna!

Comentarii

  • francesca

    toppingul se firbe ptr prajitura? ptr ca nu scrie nicaieri cum se face , decat ce contine.

    • diva in bucatarie

      In acest timp realizam toppingul. Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma…Scoatem aluatul din frigider si il turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat intindem gemul de caise si apoi toppingul realizat mai devreme.

      Toata aceasta explicatie inseamna “toppingul” pus peste aluat: galbenusuri+zahar+nuci…etc

      • elisa

        In cat timp se prepara prajitura?

        • 10 minute mixare ingrediente blat + 30 minute timp de asteptare si pregatire topping + 30 minute copt

  • lucyaneya

    10 g nuci sau 100 ?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *