fbpx

RETETE RECENTE

GRISINE CU PARMEZAN RAS

August 19, 2010 | CATEGORIA

Inspirata de grisinele cu masline, m-am apucat sa fac si propriile grisine.

INGREDIENTE:

500g faina
150ml lapte cald
15g drojdie proaspata
1 ou
50 g parmezan ras
1 lingurita oregano
1 lingurita zahar brun
1 lingurita cu sare
50 ml ulei de masline
o mana de seminte de susan si 1 lingura de sare grunjoasa pentru tapetat

PREPARARE:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine.

Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca cam 30 de minute, pana isi va dubla volumul.

Pe o tava de lucru punem putina faina si intindem aluatul. Il taiem in dreptunghiuri pe care le rulam apoi intre maini. Le puteti face oricat de groase veti dori, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca la cuptor vor mai creste. Eu le-am tapetat cu seminte de susan si sare grunjoasa, dar putei sa va folositi imaginatia si sa le dati prin seminte de mac sau seminte de in, chiar si seminte de floarea soarelui.

Le dam la cuptor la 180°C pentru 20 de minute, sau pana devin aurii.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *