Grisine cu parmezan ras

19 august 2010Diva in Bucatarie

Grisine cu parmezan ras

Inspirata de grisinele cu masline, m-am apucat sa fac si propriile grisine.

Ingrediente:

500g faina
150ml lapte cald
15g drojdie proaspata
1 ou
50 g parmezan ras
1 lingurita oregano
1 lingurita zahar brun
1 lingurita cu sare
50 ml ulei de masline
o mana de seminte de susan si 1 lingura de sare grunjoasa pentru tapetat

Mod de preparare grisine cu parmezan ras:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine.

Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca cam 30 de minute, pana isi va dubla volumul.

Pe o tava de lucru punem putina faina si intindem aluatul. Il taiem in dreptunghiuri pe care le rulam apoi intre maini.

Le puteti face oricat de groase veti dori, dar trebuie sa tineti cont de fapt ca la cuptor vor mai creste.

Eu le-am tapetat cu seminte de susan si sare grunjoasa, dar putei sa va folositi imaginatia si sa le dati prin seminte de mac sau seminte de in, chiar si seminte de floarea soarelui.

Le dam la cuptor la 180°C pentru 20 de minute, sau pana devin aurii.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *