google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TARTA “PASQUALINA”

14 Apr 2012

“Torta Pasqualina” este o placinta cu spanac, branza si oua, pe care o pregatesc italienii pentru lunea Pastelui. Pregatirea acestei tarte este poate putin mai migaloasa, cel putin la prima vedere, dar rezultatul este mai mult decat satisfacator, caci vom fi foarte incanatati atat de gustul, cat si de aspectul acestei tarte. In plus, eu am modificat-o putin, dupa gustul meu, dar si pentru a o prepara mai rapid, folosind o foaie de aluat de foietaj din comert.

PREPARARE:
(o tarta cu diametrul de 18cm)

500 g spanac
1 ceapa medie
1 praf nucsoara
sare
piper
5 linguri ulei ulei
60 g parmezan ras
100 g cascaval ras
250 g ricotta
1 lingura faina
8 oua
1 foaie de aluat de foietaj

PREPARARE:

Decongelam foaia de aluat. Daca folosim spanac proaspat il curatam si il spalam, il oparim in apa fiarta, il scurgem si-l lasam la racit. Va sta sa se scurga bine de tot, apoi il dam prin masina de tocat pentru a obtine o textura foarte fina. Intr-un castron, amestecam spanacul cu ceapa tocata fin si calita, 1 ou batut, sare, piper, nucsoara si 20 g parmezan ras.

Batem ricotta cu 2 oua si o lingura de faina. Intindem foaia de aluat, o taiem astfel incat sa acoperim fundul tavii, peretii, dar si tarta la final. Dupa ce intindem aluatul in forma pe fundul acesteia si pe pereti, il ungem cu ulei, apoi punem spanacul. Il acoperim cu un strat de ricotta.

Spargem restul de oua astfel incat ne ramana galbenusul intreg, in mici gauri realizate cu lingura in ricotta.

Presaram restul de parmezan ras si cascavalul ras, apoi punem “capacul” tartei. Daca ramane aluat realizam diverse ornamente.

Intepam cu o scobitoare aluatul in mai multe locuri, apoi o punem la copt.

O vom coace la 180°C timp de 55-60 minute.

Servim tarta calda.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
TORTA-PASQUALINA

31 Comentarii

  1. Mirela Carmen says:

    Aspect ireprosabil, gust cred, pe masura si usor digerabila datorita spanacului, tot ce-si pot dori crestinii pentru lunea Pastelui, unde mai pui ca cei doi iepurasi ornamentali vor face deliciul copiilor, deci este de savurat neaparat!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Mirela! Iti doresc din suflet sa ai Paste fericit si linistit.

    2. Voda Oana Stefania says:

      Si mie mi-a atras atentia aceasta tarta si voi incerca sa o fac pentru masa de Pasti.Nu stiam ce inseamna ricotta dar acum am aflat,inseamna branza de vaci.

  2. Viviana says:

    Vai, ce frumoasa este!
    Paste fericit tie si celor dragi tie!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Viviana! Paste fericit si tie, alaturi de cei dragi!

  3. DiaMar bucataria galbena says:

    Sarbatori luminate!

    1. diva in bucatarie says:

      Paste fericit Mihaela!

  4. A says:

    Paste binecuvantat alaturi de cei dragi !

    1. diva in bucatarie says:

      Paste fericit si tie draga Antonina!

  5. Sara & Miki says:

    Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Sara &Miki! Paste fericit si voua, daca il sarbatoriti acum!

  6. catkitchen says:

    Ce frumos ti-a iesit !!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  7. Emily says:

    oh, ce frumoasa este! Musai trebuie incercata! Abia astept sa o fac 😉 Te pup scumpa mea!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Emily!

  8. DaNuTzA says:

    arata foarte bine, n-am incercat pana acum aceasta tarta, dar cred ca e delicioasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Cu siguranta merita incercata!

  9. Linda says:

    Arata senzational si cred ca e si buna..

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  10. Lili says:

    Cred ca e delicioasa!!! O sa o trec pe lista, sa o fac !! Te pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Te pup, Lili!

  11. mirela says:

    O minunatie mega delicioasa,arata superb si sigur face senzatie pe masa de Paste .

    1. diva in bucatarie says:

      Da…

  12. Narcisa says:

    o voi face pentru Paste! Abia astept sa vad rezultatul.

    1. diva in bucatarie says:

      Sper sa iti placa si tie!

      1. Narcisa says:

        Am facut-o de 2 ori, e delicioasa! :)

        1. divainbucatarie says:

          :)

  13. Amalia says:

    Buna! Spanacul trebuie curatat de codite? In loc de masina de tocat se poate folosi blender?

    1. diva in bucatarie says:

      Il curatam de codite. Poti incerca si cu un blender, mixer vertical… Daca lasa apa trebuie scursa bine!

  14. Amalia says:

    Multumesc frumoas !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner