Stelute din mamaliga cu ansoa

11 februarie 2014Diva in Bucatarie

Stelute din mamaliga cu ansoa. Cu ajutorul unei forme pentru decupat biscuiti decupam stelute din mamaliga.

INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.)

800 ml apa
270 g malai
1 lingurita rasa de sare
50 g cascaval ras
1 ceasca mare suc de rosii
1/4 lingurita oregano
fulgi de ardei iute (dupa gust)
12 bucati ansoa

PREPARARE:

Punem la pregatit mamaliga: punem apa la fiert cu sare, daca se poate intr-un ceaun (tuci). Cand apa da in clocot punem malaiul in ploaie si incepem sa amestecam cu un tel la inceput. In primele 5 minute amestecam fara intrerupere, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Cand mamaliga incepe sa sa fie mai consistenta, inlocuim telul cu o lingura de lemn. Din acest moment mai fierbem mamaliga in jur de 10 minute, amestecand cat de des putem, pentru a nu se lipi. Cand aceasta este suficient de fiarta si are consistenta dorita (o mamaliga putin mai tare) o luam de pe foc si o turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt. Nivelam cu o paleta sau un cutit lat.
Cu ajutorul unei forme pentru decupat biscuiti decupam stelute din mamaliga.

stelute-de-mamaliga-cu-ansoa-1

Presaram cascavalul ras pe fiecare steluta si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 5-10 minute, pana se topeste cascavalul.

stelute-de-mamaliga-cu-ansoa-2-3

In acest timp fierbem sucul de rosii cu oregano si fulgi de ardei iute pana incepe sa se ingroase. Punem cate o lingurita din acest sos de rosii pe fiecare steluta.

stelute-de-mamaliga-cu-ansoa-3

In final punem ansoa pe fiecare steluta.
Le aranjam frumos pe un platou si servim.
Pofta buna!

Reteta poate fi citita si pe Icook.to.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *