Stelute din mamaliga cu ansoa
Stelute din mamaliga cu ansoa. Cu ajutorul unei forme pentru decupat biscuiti decupam stelute din mamaliga.
INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.)
800 ml apa
270 g malai
1 lingurita rasa de sare
50 g cascaval ras
1 ceasca mare suc de rosii
1/4 lingurita oregano
fulgi de ardei iute (dupa gust)
12 bucati ansoa
PREPARARE:
Punem la pregatit mamaliga: punem apa la fiert cu sare, daca se poate intr-un ceaun (tuci). Cand apa da in clocot punem malaiul in ploaie si incepem sa amestecam cu un tel la inceput. In primele 5 minute amestecam fara intrerupere, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Cand mamaliga incepe sa sa fie mai consistenta, inlocuim telul cu o lingura de lemn. Din acest moment mai fierbem mamaliga in jur de 10 minute, amestecand cat de des putem, pentru a nu se lipi. Cand aceasta este suficient de fiarta si are consistenta dorita (o mamaliga putin mai tare) o luam de pe foc si o turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt. Nivelam cu o paleta sau un cutit lat.
Cu ajutorul unei forme pentru decupat biscuiti decupam stelute din mamaliga.
Presaram cascavalul ras pe fiecare steluta si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 5-10 minute, pana se topeste cascavalul.
In acest timp fierbem sucul de rosii cu oregano si fulgi de ardei iute pana incepe sa se ingroase. Punem cate o lingurita din acest sos de rosii pe fiecare steluta.
In final punem ansoa pe fiecare steluta.
Le aranjam frumos pe un platou si servim.
Pofta buna!
Reteta poate fi citita si pe Icook.to.
O idee pusa in practica aseara! Recunosc ca am avut indoilei, dar nu am regretat deloc! Excelent!
😉
Interesanta rau combinatia!
Multumesc!