Prajitura cu nuca de cocos si capsune
Prajitura cu nuca de cocos si capsune. Insiropam blatul, apoi decupam inimioare cu ajutorul unei forme de biscuti (mai mare).
INGREDIENTE:
6 albusuri
1 cana de zahar
1 plic zahar vanilat
1 cana de faina
1 lingura nuca de cocos
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingura suc lamaie
1 praf de sare
Pentru crema:
120 g crema de branza Philadelphia
100 g frisca batuta
50 g ciocolata alba
3 linguri nuca de cocos
3 linguri lapte
2 foi de gelatina
150 g capsuni
Pentru sirop:
200 ml apa
3 linguri coniac
3 linguri zahar
Pentru topping
400 g ciocolata alba
4-5 linguri lapte
150 g frisca lichida
14 linguri nuca de cocos
250 g capsuni
1 plic gelatina rosie
PREPARARE:
Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar vanilat. Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare ca pentru bezele. Adaugam coaja rasa de lamaie, apoi incorporam faina si nuca de cocos.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22*33 cm) si o coacem timp de 30 minute. O scoatem si o lasam sa se raceasca, timp in care punem la fiert apa cu zaharul, pana acesta se topeste, apoi lasam la racit si adaugam coniacul.
Insiropam blatul, apoi decupam inimioare cu ajutorul unei forme de biscuti (mai mare).
Taiem fiecare inima pe jumatate si punem foile de gelatina la inmuiat. Pregatim crema amestecand crema de branza cu zahar si capsune. Adaugam frisca batuta, ciocolata topita la baine marie si nuca de cocos.
Incalzim laptele, luam de pe foc si punem foile de gelatina, amestecand foarte repede, adaugam 2 linguri din crema de branza cu capsuni si amestecam bine.
Turnam peste crema de branza si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam la rece 30 minute, apoi ungem fiecare jumatate de inima cu crema. Acoperim cu a doua jumatate si pregatim toppingul. Topim ciocolata alba la baine-marie cu lapte, luam de pe foc si adaugam frisca lichida. Mixam rapid apoi imbracam fiecare inima in ganache de ciocolata alba. Jumatate din inima o acoperim cu felii subtiri de capsuni, peste care turnam cate 2-3 lingurite de gelatina rosie (preparata conform instructiunilor de pe pachet). A doua jumatate o decoram cu nuca de cocos. Lasam cateva ore la rece, apoi servim.
Happy Valentine's Day!
Wow, arata minunat!
Multumesc, Anca!
Ce bine arata!! Mmm cineva se pregateste de Valentine`s Day!! 🙂
😉
Foarte frumoasa si sugestiva, la gust cred ca e foarte apetisanta…Prezentarea jos palaria, demna de o diva in bucatarie, ce mai!:)
Ceva pe aproape am facut si eu acum un an, „caciuli rusesti” dar se puneau doua straturi de blat, crema intre si glazura deasupra, ma rog,alte cantitati poate si anumite ingrediente difeite, dar tot frumoase…Acum as face cu drag inimioarele tale, sa nu ma repet!
🙂
si frumoasa si gustoasa.
pup si seara frumoasa!
Te pup, Maria!
Foarte frumoasa prajitura.
Multumesc, Mihaela!
Foarte drăguţă prăjitura ta! 🙂
Multumesc, Liana!
Mie imi miroase a cina romantica!
🙂 De ce nu?
Waw, cum arata!!!!
Multumesc, Simona!
Ce idee super ai avut, arata grozav!
Multumesc, Poliana!
o prajitura delicioasa si foarte pufoasa, care merita impartita cu persoana draga de langa noi zilele astea, imi place cum arata si cine stie poate ma voi apuca de ea 🙂
Aurica sper sa iti placa!