Fasole verde gratinata, reteta simpla si gustoasa

5 septembrie 2025Diva in Bucatarie

fasole verde gratinata. Fasole verde cu smantana si cascaval. Reteta de fasole verde gratinata.

Fasole verde gratinata A
Porții: 2 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 30 Min

Fasole verde gratinata – reteta simpla si gustoasa de mancare la cuptor, sanatoasa, rapida si delicioasa.

Daca esti in cautarea unei retete cu fasole verde care sa fie si sanatoasa, si usor de pregatit, atunci gratinul este alegerea perfecta.

Fasolea verde gratinata are un gust delicat, o textura cremoasa si o crusta aurie care o face irezistibila.

Este genul de mancare la cuptor care iti ofera confort si savoare in orice sezon.

De ce sa alegi fasolea verde gratinata?

Aceasta reteta transforma un ingredient simplu intr-un preparat spectaculos.

Poate fi servita atat ca garnitura delicioasa langa fripturi sau peste, cat si ca fel principal pentru cei care prefera mese usoare.

In plus, este o alegere excelenta pentru momentele cand vrei sa gatesti ceva rapid, dar de efect.

Beneficiile consumului de fasole verde

Fasolea verde este o leguma bogata in fibre, vitamine si antioxidanti.

Ea sustine digestia, ofera energie si mentine organismul sanatos. Atunci cand o pregatesti sub forma de gratin, vei obtine un preparat echilibrat, satios si plin de nutrienti.

Aceasta face ca fasolea verde gratinata sa fie nelipsita din categoria de retete sanatoase si rapide.

Fasole verde gratinata B

Mai multe retete cu fasole verde:

  1. Ciuperci cu fasole verde la tigaie
  2. Salata de cartofi cu fasole verde si sparanghel
  3. Ciorba de fasole verde cu cartofi

Cum poti servi gratinul de fasole verde

Preparatul se potriveste perfect la mesele de familie, dar si la ocazii festive.

Il poti combina cu carne la gratar, peste sau il poti savura ca atare, alaturi de o salata proaspata.

Avantajul este ca isi pastreaza gustul bun chiar si a doua zi, fiind o optiune practica pentru cei care isi pregatesc mesele in avans.

Fasole verde gratinata C

O reteta cu fasole verde nu trebuie sa fie banala.

Gratinul este o modalitate simpla si eleganta de a te bucura de o leguma sanatoasa, transformand-o intr-un preparat cremos, aromat si atragator.

Daca vrei sa impresionezi cu o mancare la cuptor care sa fie si gustoasa, si nutritiva, atunci fasolea verde gratinata este alegerea ideala.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/11 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Fasole verde gratinata 1
    Am preincalzit cuptorul la 190°C. In continuare am pus fasolea verde congelata cu ceapa mica si un catel de usturoi la fiert. Poti sa folosesti si fasole proaspata. Adaugi putina sare si fierbi pana cand pastaile sunt gatite, dar raman usor crocante. Le scoti rapid din apa si le scufunzi in apa rece cu gheata, apoi le scoti intr-o strecuratoare.
  • fasole verde gratinata 2
    Cat timp s-au racit pastaile am uns un vas termirezistent cu unt, apoi am presarat pesmet. Am scuturat vasul in maini pana cand partea de jos a acestuia, dar si putin din pereti, s-au acoperit uniform cu pesmet. Peste acesta am pus smantana grasa distribuind-o din loc in loc, ca sa fie usor de intins. Chiar daca se lipeste de cutit si se desprinde pesmetul, nu este o problema.
  • fasole verde gratinata 3
    Intr-un bol am amestecat smantana de gatit cu cascavalul ras (sau mozzarella), 1/4 lingurita sare, piper si un varf cutit de nucsoara.
  • Fasole verde gratinata 4
    Am aranjat in vas un strat de fasole verde. Apoi am presarat foarte putina sare si am pus jumatate din smantana lichida cu cascaval. Am continuat cu inca un strat de fasole verde si unul de smantana cu cascaval, pe care l-am intins foarte bine, cat sa fie totul acoperit. In acest moment am pus vasul in cuptor si l-am lasat timp de 20 minute. Il poti lasa pana se rumeneste deasupra. Am mancat imediat cu paine moale si salata verde cu lamaie.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *