Pui cu praz si rosii

5 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Pui cu praz si rosii. 320 g rosii tip cherry (pot fi si alte tipuri de rosii mici si coapte, dar nu moi)

INGREDIENTE:

2 pulpe si pieptul de la 1 pui
350-400 g praz
320 g rosii tip cherry (pot fi si alte tipuri de rosii mici si coapte, dar nu moi)
1 ceapa rosie
4-5 linguri ulei
sare
piper
cimbru
50-70 ml supa pui
3-4 catei mari de usturoi
2 linguri ketchup sau suc de rosii (ideal: pregatite in casa)

PREPARARE:

Pentru inceput prajim la foc mic pulpele de pui pana devin aurii.

pui-cu-praz-si-rosii-1

Le scoatem din uleiul prajit si le lasam pe o farfurie. In acest ulei calim ceapa rosie tocata julien si prazul taiat in bucati de 2-3 cm. Cand incep sa se inmoaie oprim focul.

pui-cu-praz-si-rosii-2

Mutam ceapa si prazul intr-un vas termorezistent, adaugam rosiile spalate si uscate, cateii de usturoi, pulpele si pieptul de pui. Turnam supa de pui amestecata in prealabil cu ketchup (sau suc de rosii), uleiul in care am prajit anterior puiul si prazul, condimentam cu sare, piper si cimbru si acoperim cu o folie de staniol.

pui-cu-praz-si-rosii-3

Dam vasul la 200°C pentru 40 minute, apoi scoatem folia si lasam in jur de 15-20 minute fara folie, intorcand puiul pentru a fi rumenit uniform pe ambele parti.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de gustos este! Servim puiul cu praz si rosii insotit de o garnitura de orez.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *