Prajitura de post cu pere si ciocolata
Prajitura de post cu pere si ciocolata. Presaram 2 linguri zahar pe fundul vasului tapetat cu hartie de copt. Aranjam felii din pere peste zahar si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute.

INGREDIENTE:
150 g zahar
1 plic zahar vanilat cu rom
100 ml ulei
250 ml apa minerala
50 ml suc lamaie
1/8 lingurita esenta rom
1 praf scortisoara macinata
250 g faina
50 g nuca macinata
1 plic praf de copt
2-3 pere
Pentru topping:
100 g ciocolata neagra (minim 70% cacao sau vegana)
50 ml frisca vegetala -lichida
PREPARARE:
Presaram 2 linguri zahar pe fundul vasului tapetat cu hartie de copt. Aranjam felii din pere peste zahar si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute.
In acest timp pregatim blatul prajiturii. Amestecam ingredientele lichide cu restul de zahar tos.
Amestecam ingredientele solide (faina, nuca, praf de copt, zahar vanilat cu rom si scortisoara)  si le incorporam in amestecul ingredientelor lichide.
Turnam aluatul peste pere si coacem 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Rasturnam aluatul cu perele in partea superioara si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Pregatim toppingul topind ciocolata neagra la baine marie, apoi o amestecam cu frisca lichida vegetala.
Acoperim prajitura cu ciocolata. Cand se intareste o putem taia cuburi.
Sa aveti pofta!