Negresa cu nuci, fistic si bezea

5 mai 2011Diva in Bucatarie

Negresa cu nuci, fistic si bezea. Ciocolata este unul din ingredientele mele preferate. Fac ce fac si ma intorc la retete in care folosesc ciocolata. Va ispitesc cu un cub de negresa cu bezea.

Ciocolata este unul din ingredientele mele preferate. Fac ce fac si ma intorc la retete in care folosesc ciocolata. Va ispitesc cu un cub de negresa cu bezea.
Nu-i asa ca e buna?

INGREDIENTE:

100 g unt
200 g ciocolata
4 oua
3 albusuri pentru bezea
200 g faina
180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocale
50 g nuci si fistic tocate grosolan
15 g fistic tocat pentru decor
1 lingura praf de copt
1 praf de sare

PREPARARE:

Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam cele 3 albusuri batute spuma tare cu 60 g zahar. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.

Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Super interesanta prajitura! Din pacate acum sunt in tara si.. n`am ptr cine o pregatii.. Promit ca in maxim o luna o incerc si iti spun cum a iesit. Negresa este una din prajiturile preferate ale barbatului meu si abia astept sa i`o pregatesc. Am „pus`o” la favorite!
    Te pup

    1. Multumesc Simona! Astept cu nerabdare sa imi spui daca ii place sotului tau. Iti doresc o seara frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *