Bomboane Ferrero Rocher de casa

21 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Bomboane Ferrero Rocher de casa

Bomboanele „Ferrero Rocher” creaza dependenta. Se termina prea repede, nu apucam sa ma satur niciodata. Asa am ajuns sa imi fac bomboanele mele, iar acestea au avut un succes maxim! Va invit sa le incercati, sigur nu veti regreta alegerea.

Sunt sigura ca toata lumea a incercat macar o data in viata aceste bomboane. Si, sunt la fel de sigura ca toata lumea a fsost sedusa de gustul delicios al acestora. Eu le-am descoperit imediat dupa revolutie, cand am primit o cutie de bomboane Fererro Rocher de la prietenii care puteau sa vina in sfarsit in tara fara restrictii. Mi-au placut atat de mult, incat atunci cand le-am vazut pe raftul magazinelor mi-am cumparat o cutie, pe care am pastrat-o doar pentru mine. Si acest lucru vi-l declara persoana care nu era foarte indragostita de dulciuri in acea perioada. Bombonele Ferrero Rocher au reusit sa ma cucereasca si le voi ramane fidela pentru totdeauna.

Se intampla si acum sa primesc cate o cutie, dar o termina copilul, mai repede decat as apuca eu sa salvez 3-4 bomboane pentru rasfatul langa ceasca de cafea. Nu ajung mereu la cumparaturi si nici nu cumpar mereu bomboane. Mi-am propus sa le pregatesc eu. Parerea mea este ca am reusit sa ma apropii destul de mult de varianta din comert, cel putin din punct de vedere al gustului.

Doar ca bomboanele Ferrero Rocher facute in casa sunt ceva mai mari. Asta pentru ca formele folosite de mine sunt mai mari. O singura bomboana ar avea marimea a doua bomboane Ferrero Rocher din comert. Dar, zic eu, ca asta nu strica. Sunt momente in care o portie dubla ar fi mai mult decat satisfacatoare.

Veti observa ca nu aveti nevoie de ingrediente complicate, greu de procurat si ca se fac foarte usor. Am lasat mai jos explicatii si etape prezentate pas cu pas, in imagini.

Daca va plac bomboanele Ferrero Rocher, va invit sa incercati si reteta mea de tort Ferrero Rocher. Fara falsa modestie va asigur ca este cel mai bun tort si ca il veti putea face si voi pentru evenimentele importante din viata voastra, pentru sarbatori sau pentru Anul Nou. Colectia de retete de bomboane este aici. Gasiti retetele bomboanelor din copilarie din buscuiti cu visine (din visinata), retete de trufe, bomboane raffaello cu lapte condensat sau lapte praf si multe, multe altele.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane Ferrero Rocher de casa.

INGREDIENTE:

(pentru 24 buc sau 12 foarte mari – in forma de cake pops)

Pentru coaja:

100 g ciocolata neagra

3 linguri frisca lichida

4 linguri napolitana macinata fin

3-4 linguri nuca macinata marunt

Pentru umplutura :

nutella

alune de padure

Pentru topping:

200 g ciocolata cu lapte

100 g alune tocate mare

PREPARARE:

Pentru inceput macinam foi de napolitane sau conuri de inghetata din napolitana si nuci.

bomboane-ferrero-rocher-1

Topim la microunde (sau la baine marie) ciocolata neagra cu frisca lichida, amestecam bine, apoi adaugam napolitanele si nuca macinata si omogenizam.

bomboane-ferrero-rocher-2

Compozitia finala trebuie sa fie moale (dar nu foarte moale), usor de modelat. Punem in formele de bomboane si ne ajutam de o ustensila cu cap rotund.

bomboane-ferrero-rocher-3

Lasam la rece pana se intaresc „cojile” bomboanelor, apoi le umplem cu nutella. Trebuie sa obtinem numar par de „coji”, in jumatate din acestea urmand sa punem cate o aluna de padure. Lasam la rece in jur de 2 ore, apoi le scoatem usor din forme si unim cate 2 jumatati (una cu aluna cu o jumatate umpluta doar cu nutella).

bomboane-ferrero-rocher-5

Topim ciocolata cu lapte impreuna cu frisca lichida, tavalim bomboanele obtinute prin aceasta, apoi prin alunele tocate.

bomboane-ferrero-rocher-6

Asta este tot! Le punem in hartiute pentru bomboane si putem sa le servim musafirilor (nu inainte de a ascunde macar 2 bucati pentru savurat in liniste). 🙂

bomboane-ferrero-rocher-7-0

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Wow si am inghitit in sec:)))
    Nu stiu de unde sa cumpar forma, dar sper s-o gasesc. Vreau sa incerc si eu reteta ta, pofticioasa raaaau! Felicitari, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *