Gatit vs. catering: analiza comparativa de costuri si timp pentru familii

27 septembrie 2024Diva in Bucatarie

Gatit vs. catering

Gatit vs. catering

Sursa foto: Pexels

Responsabilitatile cotidiene ne ocupa foarte mult timp, astfel ca tot mai multi dintre noi se regasesc in postura de a sari peste mese sau de a manca pe fuga deoarece nu avem timp sa gatim acasa. In acest context, firmele de catering ne vin in ajutor cu preparate proaspete, pe care le livreaza la usa, asigurandu-ne o nutritie echilibrata. Daca te gandesti ca, sa comanzi mancare acasa este scump, cu siguranta ar trebui sa parcurgi analiza comparativa a costurilor aferente gatitului versus cele ale optarii pentru servicii de catering! 

Gatitul acasa vs. catering – cum poti economi mai multi bani?

Sa gatesti acasa sau sa apelezi la serviciile de catering? Aceasta intrebare este una cu care se confrunta multe persoane, nu doar tu. Raspunsul, de cele mai multe ori, depinde de o serie de factori, precum bugetul disponibil, timpul liber, dar si preferintele personale. In primul rand, este important sa te gandesti la costul ingredientelor. Probabil ca ai fi tentat sa crezi ca gatitul acasa este mai ieftin, deoarece poti ingredientele in vrac si le putem folosi pentru mai multe mese. Insa, in majoritatea familiilor, ripisipa alimentara este un fenomen des intalnit, deoarece se pregatesc cantitati mari de mancare care sfarsesc prin a fi aruncate din cauza faptului ca nu sunt consumate.  

In acelasi timp, firmele de catering isi procura ingredientele necesare pentru preparate de la furnizori la preturi convenabile, avand in vedere ca sunt cumparate in cantitati mari, ceea ce le permite sa vanda portiile de mancare gatita la pret avantajos pentru client.   

Gatit-vs.-catering o.jpg

In al doilea rand, trebuie sa iei in consideare si alte tipuri de costuri, cum ar fi cele aferent consumului de energie electrica sau de gaz. Mai mult decat atat, gatitul acasa implica nu doar prepararea mesei, ci si cumparaturile sau produsele necesare curateniei de dupa. Acestora li se adauga si investiile in ustensilele de bucatarie sau in electrocasnice. Astfel, comparand costurile aferente, ai fi surprins sa observi ca poti realiza economii importante daca alegi sa apelezi la serviciile de livrare de mancare gatita mai degraba decat daca ai gati chiar tu acasa. 

Gatit vs. comanda de mancare la domiciliu: care varianta iti salveaza timp?

Gatitul acasa poate fi o activitate placuta pentru unii, insa nu putem nega ca necesita timp considerabil, o resursa care este consumata semnificativ daca luam in calcul si timpul necesar pentru cumparaturi si planificarea meselor. De asemenea, in cazul in care ai o familie numeroasa, iar membrii acesteia au preferinte alimentare diferite, vei petrece ore in sir gatind si procurand ingredientele necesare pentru fiecare preparat in parte. 

In schimb, comanda de mancare la domiciliu necesita mai putin timp investit din partea ta. Dureaza doar cateva minute sa plasezi comanda online si, in functie de restaurantul ales si de distanta de la acesta, timpul de asteptare pentru livrare poate varia intre 20 si 60 de minute.  

Comparand cele doua optiuni, este clar ca a comanda de mancare la domiciliu poate salva timp pretios, pe care il poti petrece facand activitatile care iti plac. Si, daca te gandesti ca restaurantele care fac livrari sau firmele de catering nu iti ofera variante sanatoase, afla ca exista numeroase optiuni de acest gen in ofertele lor din care poti alege. 

Cum sa echilibrezi bugetul si timpul cu familia alternand gatitul acasa cu alegerea unor servicii de catering? 

Intr-o lume in care timpul este o resursa pretioasa, planificarea si organizarea pot juca un rol esential in echilibrarea bugetului si a timpului petrecut cu familia. Pentru a reusi acest lucru, este important sa planifici zilele in care vei gati acasa si zilele in care vei recurge la servicii de catering. Aceasta abordare ofera o viziune clara asupra costurilor pe care le implica fiecare optiune si permite prioritizarea timpului petrecut cu familia.

In realizarea planului saptamanal de mese ia in calcul zilele aglomerate in care este mai simplu sa apelezi la serviciile de catering, la fel cum se intampla si in cazul ocaziilor sau momentelor speciale – cum ar fi intalniri de familie, aniversari -, atunci cand prepararea mesei necesita timp suplimentar.    

De asemenea, urmareste restaurantele si firmele de catering preferate si profita de reducerile sau de ofertele pe care acestea le ofera. Multe dintre ele au discount-uri speciale de tip happy hour sau ofera produse gratuite la anumite comenzi. De asemenea, poti beneficia si de pe urma cardurilor de fidelitate, care iti aduc reduceri semnificative de pret.   

 

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *