Cum poti afla daca ochelarii de soare Ray-Ban sunt falsi?

22 mai 2024Diva in Bucatarie

Cum poti afla daca ochelarii de soare Ray-Ban sunt falsi?

ochelari de soare ray-ban

In ultima vreme falsurile in materie de produse de lux sunt tot mai frecvente. Astfel, e esential sa alegi cu atentie dispozitive optice de protectie solara pe care le cumperi, pentru a te asigura ca banii tai sunt investiti in accesorii de calitate. Descopera in continuare cum poti afla daca ochelarii de soare Ray-Ban sunt autentifici sau contrafacuti! 

ochelari de soare ray-ban o

Sursa photo aici.

Analizeaza continutul cutiei

In procesul de identificare a autenticitatii unui produs, in special a ochelarilor de soare Ray-Ban, analiza cutiei in care vine produsul este un pas esential. Cutia originala Ray-Ban este realizata din carton gri rezistent, de calitate superioara, avand logo-ul brandului imprimat clar si corect. Este de asemenea robusta, finisata cu atentie la detalii si are o inchidere sigura.

In interiorul cutiei, pe langa ochelarii de soare in sine, ar trebui sa gasesti o serie de accesorii care acompaniaza produsul original. Printre acestea se numara: o laveta de curatare cu logo-ul Ray-Ban, un manual de utilizare si ingrijire, precum si un certificat de autenticitate. Un alt element distinctiv al accesoriilor de protectie solara ale brandului despre care vorbim astazi este integrarea unei brosuri promotionale, care ofera si recomandari de ingrijire a ochelari, in interiorul cutiei. Absenta acestora sau prezenta unor accesorii de calitate inferioara poate sugera faptul ca produsul este unul fals.

Foarte important este faptul ca ochelarii de soare Ray-Ban originali contin in pachet si un toc din piele sintetica, marcat cu un sigiliu auriu al marcii si cu mentiunea „100% UV Protection – Ray-Ban – Sunglasses By Luxottica” inscriptionata pe partea stanga, frontala a tocului. In cazul ochelarilor pentru copii, mai precis a celor care fac parte din colectia de ochelari de soare Ray-Ban Junior, tocul este inlocuit cu un saculet textil. 

Verifica pe internet codul unic de identificare al produsului

Codul unic de identificare al unui produs este o componenta esentiala a acestuia, ce reprezinta o marca distinctiva, atribuita de catre producator, ce poate veni sub forma unui numar de serie sau a unui cod de bare. Acesta, fiind unic pentru fiecare produs, este un instrument eficient pentru verificarea autenticitatii ochelarilor. In cazul accesoriilor marca Ray-Ban, codul unic este prezent atat pe cutia originala, cat si pe bratul ochelarilor.

Exista numeroase site-uri web ce ofera optiunea de verificare cod ochelari. Acestea functioneaza intr-un mod simplu, permitand utilizatorilor sa introduca acest cod pentru a verifica autenticitatea produsului. Site-ul oficial Ray-Ban, de exemplu, ofera aceasta facilitate iubitorilor brandului. In cazul in care codul introdus nu corespunde sau nu exista, acesta este un semn clar ca produsul este un fals.

Insa, este important de mentionat ca falsificatorii pot copia codurile de la produse autentice sau pot genera coduri false. Astfel, este esential sa cunoastem aceste practici comune pentru a putea identifica in mod eficient ochelarii de soare contrafacuti. 

Identifica elementele de autenticitate

Unul dintre cele mai importante elemente de autenticitate este verificarea siglei producatorului, aceasta fiind o reprezentare grafica distincta a brandului. In cazul ochelarilor de soare Ray-Ban, sigla se afla pe latura superioara a lentilei drepte si pe interiorul bratelor. Daca sigla este aplicata incorect, lipseste sau arata neprofesionist, este posibil ca produsul sa fie fals. Pentru a inlatura orice indoiala, este recomandat sa compari sigla cu cea de pe site-ul oficial Ray-Ban.

De asemenea, e important de stiut ca ochelarii originali Ray-Ban au logo-ul brandului imprimat sau gravat pe bratul ochelarilor. In plus, pe rama este robusta si solida si poarta inscriptia „Made in Italy”, indicand tara de productie. 

Calitatea lentilelor este un alt indiciu important. Lentilele de la ochelarii originali Ray-Ban sunt de calitate superioara si nu prezinta zgarieturi sau alte defecte vizibile. Lentilele autentice Ray-Ban sunt din sticla, nu din plastic. Daca ochelarii par fragili sau daca lentilele par ieftine, acestea ar putea fi un semn al unui produs contrafacut.

E important sa stii cum anume sa recunosti ochelarii de brand din multitudinea de accesorii fake care au acaparat piata. Urmand sfaturile noastre ai garantia ca achizitionezi ochelari originali Ray-Ban, bucurandu-te de beneficiile pe termen lung oferite de o astfel de investitie.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *