Prajitura cu mousse de ricotta si lamaie
Prajitura cu mousse de ricotta
Prajitura cu blat pufos si mousse de ricotta cu lamaie
Prajitura cu mousse de ricotta si lamaie este deliciul pe care vi-l propun pentru week-end-ul ce bate la usa. Si daca aveti o petrecere in familie puteti sa o pregatiti, veti primi complimente pentru aceasta. In plus, se pregateste foarte usor si puteti incorpora in crema zmeura sau afine pentru un plus de culoare si savoare.
Va prezint si varianta video pentru aceasta reteta:
INGREDIENTE:
Pentru blat(24*28cm):
4 oua
180 g zahar
120 g faina
1/2 lingurita esenta naturala de lamaie siciliana
Pentru crema:
250 g ricotta
40 g zahar pudra
1 lingurita esenta naturala de lamaie siciliana
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingurita suc lamaie
250 g smantana pentru frisca
Pentru decor:
3 linguri lemon curd
PREPARARE:
Pregatim blatul pentru inceput. Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu 1 praf de sare pana devin o spuma alba imaculata, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare. Punem galbenusurile, amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam faina.
La final adaugam esenta naturala de lamaie siciliana, amestecam usor pana omogenizam compozitia, si turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea in cuptorul preincalzit la 180°C. Il lasam sa se raceasca pe un gratar. Blatul fiind foarte pufos are nevoie de minim 6 ore inainte de a fi taiat.
Pentru a pregati crema mixam ricotta cu zahar pudra, apoi adaugam esenta naturala de lamaie siciliana, sucul si coaja rasa de lamaie.
Mixam smantana pentru frisca pana se intareste putin, apoi o adaugam compozitiei cu ricotta si amestecam usor sau pana se omogenizeaza. Taiem blatul pe inaltime astfel incat sa obtinem 2 bucati de marimi aproximativ egale. Asamblam prajitura punand mousse-ul de ricotta cu lamaie peste primul blat, avand grija sa patram si pentru acoperirea blatului superior.
Decoram cu lemon curd, lasam prajitura la rece minim 30 minute, apoi o putem taia cuburi.
Spor la prajiturit!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Ce marime are tava? Si nu prea am inteles cum se taie blatul: pe orizontala sau pe verticala?
tava are dimensiunea 24*28 cm – taiem pe orizontala. 🙂
Buna, azi vreau sa fac blatul pentru prajitura aceasta. Creste suficient de mult sa se poata taia in doua fara probleme sau sa folosesc mai multe oua? Ma gandeam ca o sa il fac in forma rotunda de tort. Multumesc!