Cartofi acordeon cu sunca si cascaval
Cartofi acordeon cu sunca si cascaval. Cartofii Hasselback sau cartofi “acordeon”, i-am pregatit cu umplutura de sunca si cascaval si ne-au placut foarte mult.
Reteta de cartofi acordeon se pregateste simplu si usor.
Nu trebuie sa fie fierti neparat, dar eu am avut initial alte planuri cu acestia.
Am renuntat sa ii transform in salata orientala si i-am pregatit in genul cartofilor Hasselback.
Puteti sa le spuneti si cartofi “acordeon” sau cartofi „evantai”.
Este important sa taiati cartofii in felii paralele, fara sa ii sectionati pana la capat.
Avand in vedere ca erau fierti mi-a fost usor sa ii umplu cu sunca si cascaval.
Rezultatul a fost extrem de gustos si merita sa pregatiti si voi cartofi acordeon cu sunca si cascaval.
INGREDIENTE:
1,700 kg cartofi
200 g cascaval
100 g sunca
sare
piper
50-60 g unt
40 ml ulei de masline
PREPARARE:
Spalam foarte bine coaja cartofilor si ii punem apoi la fiert in apa fierbinte pentru 20 minute. Daca acestia sunt mici ii lasam pe foc doar 15 minute, daca sunt foarte mari 25 minute.
Dupa acest interval ii scoatem din apa, le curatam coaja si ii taiem in felii subtiri astfel incat sa nu ii sectional pana la capat (daca nu ne descurcam folosim de 2 linguri de lemn puse pe lateralul cartofului. Acestea ne impiedica sa ducem cutitul pana jos).
Umplem feliile alternativ cu feliute de sunca si cascaval. Putem pune cartofii in folie de staniol sau ii folosim o tava care se poate acoperi cu un capac. Peste fiecare cartof punem putin unt, apoi asezonam cu sare si piper. Daca folosim tava cu capac punem pe fundul tavii si 2-3 linguri de ulei. Coacem cartofii 30 minute la 200°, verificam daca sunt facuti, apoi desfacem folia (sau ridicam capacul) si ii lasam sa se rumeneasca usor.
Cand ii scoatem din cuptor mai presaram putin cascaval ras pe fiecare in parte. Ii mancam imediat cu o salata verde, cu smantana sau simpli.
Pofta buna!