Pilaf de bulgur cu linte rosie

18 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Pilaf de bulgur cu linte rosie. Oprim focul adaugam sare, amestecam, apoi lasam capacul pe oala inca 20-30 minute. Mancam pilaful de bulgur cu linte rosie imediat, cu putin patrunjel verde presarat.

INGREDIENTE:

2 cepe

3 linguri ulei masline

150 g bulgur bio

200 g linte rosie bio

600 ml apa calda-fierbinte

1 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita oregano uscat

1/2 lingurita maghiran uscat

1/2 lingurita boia dulce de ardei

2 linguri suc de rosii

1 lingurita pasta de rosii

sare

piper

patrunjel verde pentru decor

PREPARARE:

Calim in uleiul incins ceapa tocata marunt.

pilaf-cu-bulgur-si-linte-rosie-1

Adaugam bulgurul si amestecam.

pilaf-cu-bulgur-si-linte-rosie-2

Il calim1 minut impreuna cu ceapa.

pilaf-cu-bulgur-si-linte-rosie-3

Adaugam lintea rosie, amestecam si continuam sa calim 1-2 minute.

pilaf-cu-bulgur-si-linte-rosie-4

Punem condimentele (fara sare), sucul de rosii amestecat cu pasta de rosii, apoi apa fierbinte. Lasam focul mic, punem capacul si fierbem in jur de 10 minute- pana scade lichidul.

pilaf-cu-bulgur-si-linte-rosie-5

Oprim focul adaugam sare, amestecam, apoi lasam capacul pe oala inca 20-30 minute. Mancam pilaful de bulgur cu linte rosie imediat, cu putin patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nici nu m-am gandit pana acum la combinatia asta de linte rosie – bulgur, dar suna bine. O sa incerc reteta de mai sus 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *