Pilaf de bulgur cu linte rosie
Pilaf de bulgur cu linte rosie. Oprim focul adaugam sare, amestecam, apoi lasam capacul pe oala inca 20-30 minute. Mancam pilaful de bulgur cu linte rosie imediat, cu putin patrunjel verde presarat.
INGREDIENTE:
2 cepe
3 linguri ulei masline
150 g bulgur bio
200 g linte rosie bio
600 ml apa calda-fierbinte
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita boia dulce de ardei
2 linguri suc de rosii
1 lingurita pasta de rosii
sare
piper
patrunjel verde pentru decor
PREPARARE:
Calim in uleiul incins ceapa tocata marunt.
Adaugam bulgurul si amestecam.
Il calim1 minut impreuna cu ceapa.
Adaugam lintea rosie, amestecam si continuam sa calim 1-2 minute.
Punem condimentele (fara sare), sucul de rosii amestecat cu pasta de rosii, apoi apa fierbinte. Lasam focul mic, punem capacul si fierbem in jur de 10 minute- pana scade lichidul.
Oprim focul adaugam sare, amestecam, apoi lasam capacul pe oala inca 20-30 minute. Mancam pilaful de bulgur cu linte rosie imediat, cu putin patrunjel verde presarat.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.
Nici nu m-am gandit pana acum la combinatia asta de linte rosie – bulgur, dar suna bine. O sa incerc reteta de mai sus 🙂